IES_Josep_Maria_Llompart_panoramica

Curiosament, els més de 100 alumnes inscrits només tenen la possibilitat de matricular-se dels mateixos estudis al Lluís Vives, centre privat d’on era director el conseller Bosch i on el preu del cicle és molt costós.

La conselleria d’Educació de les Illes Balears segueix amb el seu propòsit de desmantellament de l’educació pública i de forma injustificada, no consensuada i unilateral ha decidit suprimir aquests estudis pel curs 2012-2013 una vegada iniciada la inscripció, malgrat tenir la matrícula coberta (hi havia més de 100 inscripcions per a 25 places ofertes).

EU sospita que, una vegada més, les retallades que es produeixen en l’ensenyament públic només tenen com a missió afavorir l’ensenyament privat i concertat, i transferir així alumnat i molts de doblers a les corporacions afins al PP i no suposen cap estalvi real.

EU lamenta que el famós viatge a Suïssa del gabinet de Bauzá i Bosch no servís per estudiar el model de formació professional del país helvètic i només fos una despesa supèrflua més d’un equip de govern que, en matèria educativa, s’està guanyant el descrèdit de la ciutadania a tota pressa.

Així doncs, Esquerra Unida denuncia que, en una Comunitat on la precarietat laboral i la temporalitat estan a l’ordre del dia, la Conselleria d’Educació no només no implementa els estudis post obligatoris de cicles formatius de grau mitjà i superior, com seria desitjable amb la present situació econòmica, sinó que, o bé els elimina perquè s’hagin de cursar a centres privats, o bé en dificulta l’accés amb l’apujada de taxes als públics (uns 250 € pel proper curs) o bé se suprimeix sobtadament el conveni amb Catalunya per l’avaluació de l’alumnat que cursava estudis a distància, com ja va denunciar aquesta formació.

Share This