Imatge en línia 2En el dia en que s’ha conegut que Balears té 5.783 aturats i 7.658 afiliacions menys que al juny del 2011. Manel Carmona ha afirmat que la situació ha empitjorat per mor de les mesures d’austeritat i les polítiques de reducció del dèficit que cada es mostren més inútils per sortir de la crisi, refredant el consum i augmentant les persones en situació d’atur.

 

El Govern balear ha reduït dràsticament la licitació d’obra pública, fins el punt de ser la Comunitat Autònoma amb menys inversió de tot l’Estat. És comprensible que en una situació de crisi com l’actual es retardin les obres menys urgents, però no és acceptable que quan hi ha tantes mancances d’equipaments públics (per exemple, construcció de centres escolars, completament paralitzada) l’activitat del Govern sigui pràcticament nul·la.

 

A més de la necessitat de nous equipaments, hi ha el fet de la generació de llocs de feina que es pot generar amb la construcció d’obra pública. Hem passat de l’època de Jaume Matas en que la construcció de macroinfraestructures innecessàries o sobredimensionades va contribuir en gran mesura al deute de la Comunitat a una paràlisi total que agreuja les mancances històriques i té un efecte molt negatiu sobre l’economia i l’ocupació.

Share This