castro_dimitidaEl president Bauzà és el responsable de la nefasta política sanitària del Govern, l’únic Govern Autonòmic sense cap dona al capdavant d’una Conselleria.

Al final, després de “solucionar” la vaga dels metges, la consellera Castro ha fet efectiva la seva anunciadíssima dimissió com a consellera de Salut. En realitat no li quedava més remei, després de la seva nefasta gestió que ha provocat enfrontaments amb tots els sectors sanitaris, la degradació del servei de salut i l’empitjorament de la situació sanitària de les persones amb més dificultats (immigrants, pensionistes etc.).

Però no ens hem d’enganyar, el responsable últim i principal de la política sanitària del Govern és el seu president, José Ramón Bauzà. La consellera Castro no ha estat més que un instrument dòcil de les polítiques que li venien marcades des de la direcció del PP.

L’última activitat com a consellera de Carmen Castro ha estat anunciar un projecte de llei aberrant per evitar les conseqüències d’una altra decisió també aberrant, com va ser la de retirar els complements salarials als metges. Però si l’anterior pacte era incorrecte per haver-se negociat amb només una part del dels representants sindicals, aquesta “solució” encara és pitjor, continuen ignorant la Mesa de Salut i la necessitat de negociar amb els representants de tots els sectors laborals de la sanitat. És més, aquest projecte de llei és un atac directe a la línia de flotació del dret a la negociació col·lectiva.

El Govern del PP ha actuat com autèntics incendiaris encara que vulguin passar com a bombers. Han permès que la consellera Castro fes un gest per tractar de millorar la imatge davant els seus col·legues de professió, però els problemes de la sanitat balears segueixen exactament igual, i no els solucionarà un canvi al front de la conselleria, el que es necessitat és un canvi radical de les polítiques del Govern.

Esquerra Unida seguirà reclamant aquest canvi que ha de passar per acabar amb les retallades i amb la prepotència del Govern, per la negociació amb els professionals del sector i per assegurar el caràcter universal del sistema de salut, sense les vergonyoses exclusions que s’estan produint ja i que poden anar en augment si no es canvia de política.

Per últim, Esquerra Unida lamenta que, per primera vegada, al Consell de Govern no hi hagi cap dona ni cap persona procedent de les Pitiüses.

Share This