EU de Palma manifesta la seva solidaritat amb Càritas deprés de l’aparició de pintades xenòfobes a la seva porta

 

pintada_racista_caritas_palma

EU de Palma condemna el darrer acte vandàlic que va embrutar la porta de l’edifici del carrer Seminari fa dos dies. L’assemblea local d’EU de Palma considera que la pintada xenófoba no mereix massa atenció per la seva gravetat intrínseca, sinò per les possibles demostracions de simpatia intel·lectual per part d’un cert sector del món polític palmesà.

Establir un criteri d’actuacions en funció de la procedència dels individus, enlloc de la seva vàlua, representa una perillosa marxa enrere pel progrès de l’Humanitat, i un obstacle inadmissible per la creació d’un món més just i pacífic.

Les darreres polítiques d’exclusió en matèria de Sanitat i Benestar social  implantades pel PP -que en primer lloc estan afectant els col·lectius més vulnerables, com el de les persones migrades- juntament amb actituts descaradament racistes com aquestes, formen un panorama ideològic greument preocupant.

Esquerra Unida de Palma viu amb molta preocupació el fet que entre la població de la nostra ciutat sorgeixin brots xenòfobs com aquest i dessitja que només sigui un cas veritablement aïllat. En aquesta línia, la formació roja i verda dessitja que aquest fet no sigui la punta d’un iceberg de feixisme que comenci a popularitzar-se entre la gent de Ciutat, culpant als nouvinguts -que ja no són tant nouvinguts perquè viuen amb nosaltres des de fa més d’una dècada- de la crisi i del mal moment que vivint enlloc de culpar als que sí varen crear la crisi: els bancs, la seva codícia sense límits i al sistema capitalista.

Per aquests motius, EU de Palma considera anacrònics i totalment fora del focus del problema, lemes nacional-espanyolistes, més típics d’organitzacions de l’extrema dreta de mitjans segle XX, i espera que la gran majoria de palmesans i palmesanes no caiguin en el parany de l’espanyolisme com a tapadora de les misèries d’entitats com Bankia i de la pèssima actuació del govern central amb el seu rescat..

EU de Palma vol aprofitar per expressar un sincer agraïment per la tasca que Càritas duu a terme a favor dels estrats més desfavorits de la població de Ciutat independentment del seu origen. Per això, als que varen fer la pintada, els hi diem: “LES PERSONES PRIMER”.

Per últim, EU Palma exigeix al grup Popular i a als partit de l’oposició de Cort que es posicionin d’immediat amb fermesa i sense ambigüetat davant aquests esdeveniments.

Share This