Manel Carmona: “Adoptar més retallades no soluciona el problema del dèficit i ens empeny a una situació d’emergència econòmica, social i democràtica”

“Demanam a la ciutadania que prengui nota de la celebració dels diputats del PP davant l’anunci de les retallades que provoquen sofriment personal i social insoportable”

“Volen criminalitzar les Comunitats i els ajuntaments retallant la democràcia, l’autogovern, les competències i els drets socials”

2012-07-14_13.22.21El Coordinador General d’Esquerra Unida de Balears, Manel Carmona, ha participat en el Consejo Político Federal, màxim òrgan de l’organització, celebrat avui a Madrid. Entre els acords, s’han aprovat les normes de la X Asamblea Federal, a celebrar el proper mes de desembre, i una proposta de rebuig davant la contrareforma dels ajuntaments anunciada pel Consell de Ministres.

Carmona, després de mostrar el seu suport a l’informe polític presentat pel Coordinador Federal, Cayo Lara, ha valorat la responsabilitat que té una força política alternativa, como és IU, davant la situació d’emergència económica, social i democrática que s’ha creat amb la imposició de les polítiques neolliberals més dures possibles, i ha apostat per seguir plantejant una alternativa real i propera a la ciutadania, donant resposta com una vertadera obligació a la demanda creixent de la ciutadania que aposta, cada dia més, per la mobilització i polítiques alternatives al model actual.

En aquest sentit, IU proposa que la ciutadania tengui el dret a decidir si s’han de fer efectives les 32 mesures d’intervenció del memoràndum mitjançant UN REFERÉNDUM, i en aquest sentit sortiran al carrer a arreplegar signatures. Igualment, el CPF ha qualificat el deute públic d’il.legítim, perquè es va emetre per les institucions financeres en detriment de les necessitats de l’Estat.

Segons Manel Carmona, “davant l’autèntic cop d’Estat financer i saqueig a la ciutadania, la resposta ha de ser contundent, mitjançant una mobilització sostinguda, conjunta i unitària amb capacitat de frenar les brutals mesures de retallades i regressió social i democràtica que tant han celebrat els diputats del PP”.

Per EU aquestes mesures suposen en la pràctica la intervenció d’Espanya i són més les condicions fixades per Brussel.les per poder rebre decenes de milers de millions d’euros amb els que sanejar la banca “i per tant aquestes noves retallades res tenen a veure, tal com volen fer-nos creure, amb l’excés de la despesa pública, sinó amb les necessitats de la banca”.

Share This