La cambra autonòmica aprovarà avui les polèmiques lleis de funció pública i turisme

 

En dos plens extraordinaris que es celebren avui, està previst que la majoria absoluta del PP al parlament balear aprovi dues lleis polèmiques i absolutament innecessàries.

 

Es tracta de la modificació de la llei de funció pública que, trencant el consens que hi havia fins ara, relega la llengua pròpia de la Comunitat a un paper secundari. Aquesta modificació legislativa que no anava en el programa electoral del PP (Bauzà havia afirmat que no es modificaria la llei de normalització lingüística) només s’entén des de la lògica espanyolista d’extrema dreta que practica aquest govern, i des de l’odi visceral cap el català de l’actual cúpula del PP. El rebuig social que a provocat aquest projecte de llei abasta amplis sectors de la societat illenca i ha arribat, fins i tot, a instàncies europees.

 

Per altra part, la llei turística del conseller Delgado és un autèntic atemptat territorial, ja que permet la legalització d’edificacions il·legals, l’ampliació d’hotels per damunt de la normativa municipal, l’edificació de nous hotels a qualsevol indret del sòl rústic (fins i tot el protegit) i recupera la possibilitat de la construcció d’hotels vinculats als camps de golf , al mateix temps que perjudica greument l’oferta complementaria.

 

Cap de les qüestions que tractarà avui el Parlament responen a necessitats de la ciutadania, ni tenen la menor urgència. Simplement es tracta d’afavorir interessos minoritaris de sectors molt poderosos.

 

En canvi el president Bauzà, com també fa el seu cap de files Mariano Rajoy, es nega a comparèixer davant el Parlament per debatre les qüestions que realment preocupen a la ciutadania, com són les retallades sistemàtiques dels drets socials i laborals, que tendran un efectes demolidor sobre els sectors més febles de la societat i afectaran de manera important l’economia de les illes. Ni tant sols per explicar el seu fracàs en la gestió de l’augment de l’IVA turístic, compareixerà el president, tot i que havia afirmat de manera falsa que havia aconseguit impedir l’augment.

 

Per aquest motiu, membres d’EU amb el Coordinador d’EUIB, Manel Carmona al capdavant, juntament a altres col·lectius socials, participarem en la jornada de protesta davant el Parlament.

Share This