Manel Carmona “passam de la crisi a la pobresa, cal que es cerquin els recursos econòmics en els sectors que més tenen i que menys contribueixen, per destinar-los a la generació de llocs de feina i a la cobertura de les necessitats bàsiques, ja que s’està produint un augment molt significatiu de la pobresa”

Avui 19 de juliol estan convocades, per part dels sindicats majoritaris, manifestacions a les principals ciutats del país i a cadascuna de les capitals insulars de Balears, en contra de les noves i duríssimes mesures aprovades pel govern de Mariano Rajoy. Esquerra Unida comparteix completament la crítica sindical i la necessitat de fer front d’una manera decidida a aquestes agressions. Pe aquest motiu, crida als seus afiliats i simpatitzants i al conjunt de la població a la participació en aquesta jornada de protesta.

 

sindicats_19_jul_2012

Les mesures de govern central suposen un atac a les prestacions dels treballadors sense feina, als funcionaris i a les famílies amb persones dependents. Al mateix temps, amb l’augment de l’IVA (un impost injust ja que es paga igual independentment del poder adquisitiu) es produirà un augment generalitzat de preus, que s’afegeix sobre les reduccions d’ingressos provocats per la situació de crisis econòmica i l’augment de  l’IRPF i dels preus de serveis bàsics (transport electricitat etc.)

Al mateix temps, aquestes mesures provocaran una reducció de consum que suposarà el tancament d’empreses i la pèrdua de llocs de feina. En conjunt un empobriment generalitzat de la població que ja no afecta només a les classes més populars sinó que abasta a l’anomenada classe mitjana. Només les grans fortunes, els especuladors i els banquers “rescatats” es salven de les retallades. Mentre la pressió fiscal estrangula l’economia productiva i els treballadors, els defraudadors es poden beneficiar d’amnisties fiscals i les grans fortunes tributen quantitats irrisòries.

Totes aquestes mesures són exactament el contrari del que havia dit el PP que faria si guanyava les eleccions. Estam davant el major frau democràtic que s’hagi produït mai al nostra país, ja que no s’aplica el programa electoral sinó un programa ocult que beneficia descaradament els poderosos i deixa les classes populars sense serveis bàsics i sense recursos econòmics.

Per tots aquests motius, EU creu necessària una resposta ciutadana molt potent que obligui a modificar les polítiques econòmiques del govern o a la seva dimissió i la convocatòria de noves eleccions, en vista de la seva incapacitat o manca de voluntat, així com per l’incompliment absolut del programa electoral.

Esquerra Unida reclama que es deixi d’exprimir als de sempre, que no han causat la crisi ni han viscut per damunt de les seves possibilitats, i que es cerquin els recursos econòmics en els sectors que més tenen i que menys contribueixen, per destinar-los a la generació de llocs de feina i a la cobertura de les necessitats bàsiques, ja que s’està produint un augment molt significatiu de la pobresa i es disparen les desigualtats socials.

Share This