00060_00051 

Esquerra Unida considera que la manca de  1300 professors als centres educatius de les Illes Balears és una poda a l’educació pública dramàtica i intolerable que fa patir les conseqüències d’unes polítiques neolliberals al tram de població que és el nostro futur com a comunitat.


La dimissió de Mercedes Celeste, directora general de Planificació de Centres no pot servir com a excusa per incumplir allò pactat amb els sindicats, que eren unes 400 places més de les escasses 1500 que s’oferten per a professorat interí, en una Comunitat amb un dèficit històric de funcionarat i amb una taxa de fracàs escolar molt per damunt de la mitjana estatal i no diguem de l’europea. Aquesta dimissió, per EU és una covardia per no haver de donar la cara a l’incompliment dels acords signats i Mercedes Celeste ha quedat deslegitimada per a la necessària interlocució com a càrrec públic.


 Aquest govern del PP no només incompleix les promeses electorals sinó  també els recents compromisos pactats amb els agents socials, tan gran és el seu despreci a la societat civil que a dia d’avui Bauzá s’ha permés pressumir que Balears no reclamarà la intervenció a l’estat perquè va al capdavant de les retallades i les directrius marcades pel ministre Montoro. És a dir, Bauzá prefereix ser el primer de la classe abans de pensar en les dramàtiques conseqüències que generen les seves despòtiques decisions.


Esquerra Unida estarà al costat del sector educatiu, dels sindicats, les plataformes i participarà activament en totes les mobilitzacions que es convoquin i crida a la ciutadania a no deixar de lluitar per una educació pública, laica i de qualitat.

Share This