Imatge en línia 1Esquerra de Menorca denuncia que s’hagin acomplert les pitjors previsions i que les retallades afectin a un 23% (un 23%!) del professorat interí a Menorca, la qual cosa suposa un descens sensible en l’ensenyament de qualitat, ja que la davallada del nombre de professors significa que els alumnes amb necessitats educatives especials, d’aprenentatge o nouvinguts no seran atesos com fins ara.

D’altra banda, és fals que la davallada de funcionaris interins només sigui deguda a l’augment d’hores lectives dels professors, sinó també a l’augment de les ràtios per aula que superarà la trentena d’alumnes per aula. A tot aquest despropòsit, s’afegeixen altres mesures que demostren la ineptitud de la conselleria de Bosch, com el fet que no es cobriran baixes de manco un mes, o a les constants improvisacions i contrainformacions en matèria de lliure elecció de llengua, mòduls de formació que desapareixen o reapareixen a cop de nota de premsa o la vergonyant concertació de tres centres educatius de l’Opus a Palma per una quantitat que supera el dos milions d’euros.

El Govern Bauzá presumeix de fer els deures amb Madrid i de ser l’alumne més avantatjat del Ministre Montoro. És a dir, Bauzá prefereix ser el primer de la classe de les Gavines abans de pensar en les dramàtiques conseqüències que generen les seves despòtiques decisions.  Les Illes Balears, idò, seguiran a la coa de l’estat espanyol i d’Europa pel que fa a l’índex de fracàs escolar en moments en què es fa més necessari invertir en educació i formació.

Esquerra de Menorca estarà al costat del sector educatiu, dels sindicats, les plataformes i participarà activament en totes les mobilitzacions que es convoquin i crida a la ciutadania a no deixar de lluitar per una educació pública, laica i de qualitat.

Share This