00068_00059


Manel Carmona “Hauríem de fer un monument a Raúl Burillo pels èxits de la Unitat que creà, el PP ha d’explicar perquè lleva d’emmig a tots aquells que lluiten contra el frau”

 

 

EU lamenta profundament que s’hagui desmantellat la Unitat Anticorrupció més eficaç i eficient d’Espanya per la porta de darrera i sense que cap alt càrrec del PP en el Govern hagui donat explicacions.

La Unitat que creà Raúl Burillo i que tants èxits ha obtingut en temes com les trames d’UM, els fons públics en el cas Urdangarín, així com tots els casos en els que està implicant l’actual partit de Govern, és en tot cas un exemple a seguir i no pas un problema.

Amb aquesta decisió l’AEAT té menys capacitat de lluita contra el frau, fet que per EU només incrementa les sospites i la desconfiaça sobre els càrrecs i membres del PP que, al igual què ha passat recentment amb la dimissió de José María Rodríguez a la Delegació del Govern de Balears, podríem estar davant un exercici on s’haguin excedit en les competències pròpies alterant alguna de les investigacions, la Unitat Anticorrupció de l’Agència Tributària de Balears desmantellada té com a objectiu detectar les conductes ilícites i delictives per frau i corrupció.

En aquest sentit, Manel Carmona ha anunciat que demanaran, mitjançant el Grup parlamentari, la compareixença del Ministre Montoro perquè expliqui algunes preguntes:

Quines investigacions tenia la Unitat Anticorrupció de l’Agència Tributària de Balears el dia que s’ha ordenat el seu desmantellament?Treballava en temes relacionats amb la Gürtel?Quines raons són les que porten a desmantellar la Unitat Anticorrupció més eficaç i efecient d’Espanya?Té previst el Ministeri d’Hisenda alguna mesura de “reestructuració” o desmantellament d’alguna altra unitat que afebleixi encara més la lluita contra el Frau Fiscal a les Illes? En cas afirmatiu, té pensat explicar-ho a l’opinió pública?

Share This