Lamentablement, el govern no ha fet cas al clam de la societat, dels sindicats i del conjunt de la comunitat educativa. D’un total de 7.760 docents, només ha assignat 1.568 places de professorat interí, de les quals 328 són a mitja jornada. Ha deixat uns altres 200 professionals amb pacte d’estabilitat a l’espera d’assignació de vacant o substitució en iniciar-se el curs.

Aquesta retallada acompanya l’augment d’un 10% en la càrrega lectiva dels professionals del sector i una apujada de ràtios del voltant del 20%, ambdues mesures antipedagògiques i contràries a l’èxit escolar.

Aquestes xifres deixen constància del menyspreu del Govern de les Illes per l’educació pública i de la seva improvisació constant a l’hora de ficar tisora. Després d’un curs lamentable per part de la Direcció general de planificació, amb la particular creuada de Mercedes Celeste contra els llaços per l’ensenyament en català, ara el nou Director General pretén recuperar la credibilitat perduda en les negociacions de les meses sindicals, i assignar els 200 professionals a places que mai no havien d’haver estat retallades.

La contractació de 643 interins menys deixa les Illes en les pitjors condicions per encarar el curs 2012-2013, més mancat de recursos  que l’anterior i amb pitjors perspectives per tal de superar el fracàs escolar. Allunya l’objectiu, que sí tenim des d’Esquerra Unida, de construir una escola pública laica, de qualitat, eficaç, inclusiva, que garanteixi la igualtat d’oportunitats i que millori les condicions de futur de la nostra Comunitat.

I volem recordar que sí hi ha alternativa econòmica, inclús per implementar la partida d’educació: ni ha prou en aplicar una fiscalitat progressiva, cobrar l’impost de patrimoni, lluitar contra el frau fiscal, tal i com proposa el sindicat Gesta, recuperar l’IVA especial pels articles de luxe i estimular l’economia des del sector públic.

Però això no ho fan, i deixen a gairebé 1.000 famílies a la cua de l’atur, amb aquesta nova retallada que tan mal farà a l’educació pública illenca.

Share This