Imatge en línia 1

EU lamenta el desplegament exagerat de Policia Nacional “ocupant” Manacor

La nova delegada del govern manté les pràctiques abusives de Rodríguez

Una vegada més, tot i que la Delegació del Govern ja no estigui ocupada pel nefast José María Rodríguez, el PP utilitza desplegaments policials completament exagerats i fora de lloc com element intimidatori cap els ciutadans tractant, d’aquesta manera, d’evitar s’expresin el malestar en forma de protesta pública.

En el començament del judici pels fets ocorreguts fa un any, en el que s’escridassaren les autoritats que, en una clara reminiscència franquista, participaven sota pal·li a les festes de Sant Agustí, la presència d’un contingent de la Policia Nacional acompanyada per un helicòpter de la mateixa institució, a més d’un malbaratament de recursos públics, respon a aquesta voluntat intimidatòria, ja que no hi havia cap necessitat d’aquesta “ocupació” del centre de Manacor, com ho demostra l’absència d’incidents.

Cal recordar que la protesta de fa un any es va mantenir dins els límits de la llibertat d’expressió i de manifestació. De fet, només els representants del PP es sentiren agredits, cosa que no va passar en el cas dels representants institucionals de l’oposició.

No obstant això, el PP, amb la seva política de criminalització de la protesta, s’ha dedicat a multar als participants en la protesta i a obrir una causa judicial totalment abusiva davant la naturalesa dels fets. Fins i tot, membres de la policia local han admès que la resposta policial fou exagerada i que no estava justificada la utilització d’esprais que provocaren lesions als assistents a la celebració.

Esquerra Unida exigeix el cessament de la persecució política de la discrepància i de la utilització partidista dels cosso i forces de la seguretat de l’estat.

Share This