comas_carmona_llamazares_cortes

Foto: Gaspar Llamazares (responsable sanitat grup parlamentari Izquierda Plural, Manel Carmona (coordinador EU Illes Balears), Aina Comes (coordinadora EU Mallorca) i Antonio Cortes (IU Federal) en roda de premsa davant l’Hospital Son Espases.

Gaspar Llamazares, acompanyant al coordinador insular Manel Carmona, ha criticat davant l’Hospital Son Espases que “el govern balear és més papista que el Papa”

El diputat d’IU-Esquerra Plural Gaspar Llamazares, ha criticat que “el Govern balear és més papista que el Papa” en l’aplicació dels ajustos sanitaris, que demostren que “la sanitat pública no és una prioritat” per a la Comunitat, que es preocupa més “per retallar que per millorar-la”.

Llamazares ha fet aquestes declaracions a l’hospital Són Espases, on en els últims dies s’han dut a terme protestes dels treballadors que estan en contra del cobrament de l’aparcament.

El diputat d’IU ha qüestionat les retallades a l’Estat del benestar per part del Govern central i, especialment, del Govern balear, perquè va aplicar “abans que ningú el repagament de la targeta” sanitària i va començar primer a no reconèixer la interrupció voluntària de l’embaràs i aplicar altres retallades. Carmona ha denunciat els anuncis de tancament “ara si i després no” dels Hospitals que demostren la manca de planificació de les polítiques de l’IB-Salut. “Un govern que actua a esquenes de la societat civil. El diàleg social amb els professionals del sector, amb els seus legítims representants, els sindicats o els representant de la societat civil és ja una característica d’aquest govern”. Improvisació perquè cada estisorada anunci d’aquest Govern ve precedit d’una reunió a Madrid o després dels balanços financers del Vicepresident Aguiló, o recomanacions del Ministre Montoro.

Llamazares ha assenyalat que la taxa de 10 euros que es cobra per la targeta sanitària a Balears és il·legal, ja que el Govern està cometent “una ingerència en la gratuïtat, que és una competència inexcusable de l’Estat”. El coordinador insular, Manel Carmona, denuncià que aquesta mesura, juntament amb l’anul•lació del conveni amb cíniques privades per practicar la interrupció voluntària de l’embaràs amb càrrec a la Seguretat Social, es van acordar contravenint la legislació estatal: “Els arguments d’implantació de la targeta per evitar un suposat frau (innecessari, era suficient demanar el document d’identificació) i amb el pretext que amb la nova targeta es podria accedir a tot l’historial sanitari a qualsevol centre i hospital. Després de mesos de cobrar per la renovació de la targeta, es segueix expedint la targeta de tota la vida i el nou model ni tan sols està dissenyat”.

El diputat d’IU també es troba a Palma per mantenir reunions amb els sindicats i organitzacions socials per analitzar la situació sanitària a Balears, recollir les seves reivindicacions mitjançant l’oficina parlamentària amb fil directe amb el grup parlamentari, així com explicar les alternatives que planteja Esquerra Unida.

Finalment, des d’EU volem fer una crida a la ciutadania perquè es sumin a les mobilitzacions convocades pel conjunt dels sindicats i entitats socials el proper dissabte 15-S, perquè el govern sotmeti a consideració mitjançant un referèndum si la ciutadania està o no d’acord amb les mesures d’ajustament i quarta onada de retallades que va anunciar Rajoy el mes de Juliol, que res tenen a veure amb el que va prometre que faria en campanya electoral. En aquest sentit Carmona alertà que el PP pretén carregar-se un model sanitari públic (considerat dels millors del Mon). “Pel PP els bancs i els poders financers son primer que les persones. Perquè desmantellen un model sanitari, que és el fruit del treball de generacions i generacions que han apostat perquè l’assistència a una sanitat pública, gratuïta, universal i de qualitat sigui una senya d’identitat i de valors com a societat”.

dinar_amb_sindicats_i_associacions

 

 

Share This