Esquerra de Menorca denuncia que el curs 2012-2013, malgrat el conseller Bosch afirmi que serà”un inici de curs normal”, amb les “dificultats habituals i puntuals”, serà un curs que marcarà un punt d’inflexió en l’educació a Menorca i a la resta de les illes.

inici_curs_escolarDebades el conseller Bosch farà creure a la ciutadania que un curs escolar que comença amb uns 120 milions manco de pressupost, amb gairebé sis-cents docents manco pot ser  el començament normal d’un curs qualsevol.

El conseller Bosch s’entesta a fer normal el que no ho és, perquè retallar en educació en temps de mal anomenada crisi econòmica, amb índexs d’atur que fan esfereir i amb una de les taxes de fracàs escolar més altes de l’estat espanyol, no pot ser mai normal, més si es fa per quadrar un pressupost supervisat des de Madrid.

Esquerra de Menorca denuncia que no pot ser mai un curs normal un curs sense programes de suport a l’alumne, sense beques per a menjador, amb manco ajudes per a adquirir llibres de text, amb cinc mesos de retard en els pagaments als centres educatius… No és normal l’obsessió malaltissa per la lliure elecció de llengua del Govern del PP per després passar la patata calenta als centres i abandonar els alumnes amb necessitats educatives especials.

No pot ser normal l’augment de les ràtios a les aules, que arriba a l’ESO als 30 alumnes i a batxillerat a 39.

No és normal que s’inauguri una escola a Maó al vint per cent de la seva capacitat i que la resta romanguin massificades.

Esquerra de Menorca denuncia que el curs 2012-2013 marcarà un punt d’inflexió pel que fa a la qualitat de l’ensenyament, els drets dels docents i de l’alumnat. L’educació hauria de ser un dels eixos bàsics per a la recuperació econòmica no només a curt termini, sinó a mig i llarg termini, però al Govern Bauzá l’educació  li preocupa ben poc.

Share This