Ahir és va viure la Diada més trista amb un retorn al nacional catolicisme

con_la_iglesia_hemos_topadoLa Diada de Mallorca mai no ha estat una celebració popular, però enguany la seva celebració ha estat més buida aïllada i fora de la realitat que mai.

La decisió del PP de convertir els actes institucionals en una celebració litúrgica a la Seu de Palma, ens porta a l’època nefasta en la què es confonia el poder polític i amb l’Església catòlica. És del tot inacceptable que en un estat aconfessional i en una societat, com la mallorquina, és multicultural i diversa des del punt de vista religiós, es segueixi insistint en la identificació amb una confessió concreta.

La patètica solitud dels membres del PP a les institucions va ser aclaparadora, en un acte religiós fet completament d’esquena a la ciutadania que no s’identifica amb aquestes celebracions.

Per acabar de completar aquest trist panorama el “no discurs” de la presidenta del Consell va ser del tot lamentable. Fora d’una vaporosa defensa de la “mallorquinitat” (de la que es neguen les arrels històriques), només el mantra al que ens tenen acostumats els dirigents de PP: austeritat i més austeritat, és a dir, retallades, pèrdua de drets socials i més misèria.

És solen aprofitar aquestes celebracions per a fer anàlisi de la situació i propostes de futur, però Maria Salom no va fer res d’això, ja que és evident que des del PP no té un projecte propi. No es pot permetre que els nostres governants no projectin ni un bri d’esperança de cara al futur. En un present ple de dificultats, és exigible que es tracin unes directrius per a sortir de la situació, no és acceptable que l’única alternativa de futur que se’ns proposi sigui seguir amb més del mateix, amb la continuïtat de les polítiques que ens han portat a aquesta situació.

Per altra part, en contra del que fan a la Comunitat germana de Catalunya, ni una sola reivindicació davant el govern central, no fos cosa que el “jefe” Mariano Rajoy s’enfadàs. Si tenim en compte que les mancances en temes cabdals com són la sanitat i l’educació ens situen a la coa de l’estat i que el finançament de la comunitat no està en relació a les aportacions dels ciutadans a les arques estatals, va ser una oportunitat perduda per a reclamar un millor finançament. Un millor finançament que també s’hauria de reclamar del Govern Buzà que està ofegant econòmicament el Consell de Mallorca, com la resta de consells insulars.

Share This