Manel_Carmona_i_Cayo_Lara_140912

Ambdós coordinadors participaran a la festa de l’esquerra com a preludi de les mobilitzacions dels 15S

Cayo Lara, coordinador d’Izquierda Unida i Manel Carmona, coordinador d’Esquerra Unida a les Illes Balears, han fet una crida, en el marc de la tradicional Festa de l’Esquerra perquè la ciutadania participi activant a les manifestacions del 15 de setembre a manera de plebiscit davant les polítiques de retalls de Rajoy i Bauzá, que a més no portaven al seu programa electoral. Aquests retalls no sols no han servit per reduir el dèficit, el seu suposat objectiu, sinó que estan generant més crisi, més atur, més precarietat, més pèrdua de drets i més pobresa.

Cayo Lara adverteix a Rajoy que “perd la credibilitat a dojo” i li reclama que “convoqui ja un referèndum i que el poble decideixi” sobre les seves retallades. En el segon trimestre han baixat els salaris un 4% i s’ha incrementat el benefici de les empreses en més de 3,5 punts. Reclama que busqui els ingressos lluitant contra els 90.000 del frau fiscal, però no amb aquesta amnistia fiscal fracassada. Juntament amb una reforma fiscal progressiva. En aquest sentit ha recordat que la Reserva Federal dels Estats Units ha llançat una tercera ronda d’estímul per a l’economia productiva i per la creació de llocs de feina. Al contrari del Banc Europeu. A tot això, es suma el desastre de la reforma laboral que solament destrueix ocupació amb més acomiadaments i més barats, amb l’objectiu de crear un exèrcit de reserva per pressionar sobre els treballadors i aconsegueixen una nova baixada de salaris.

Lara ha recordat que les Comunitats Autònomes no han generat el dèficit, és cert que hi ha casos que sí, però el gran problema prové de les successives mesures desfiscalitzadores (entre d’altres els impostos de successions o sobre el patrimoni) aplicades indistintament per governs del PP i del PSOE, sempre amb el recolzament de CiU, i que han deixat sense recursos a l’Hisenda Pública. Aquests recursos que ara no té l’Estat provoca que l’Estat de Benestar estigui en greu perill. Davant aquestes mesures regressives, el dirigent d’Izquierda Unida proposa una reforma fiscal progressiva perquè pagui més qui més tengui, una lluita decidida contra el frau fiscal i les excepcions fiscals com les SICAV.

Manel Carmona ha lamentat la Reforma educativa anunciada pel Ministre Wert, ja que representa una intervenció d’un 65% en les matèries educatives de les comunitats. Es pretén fer per la via del decret, sense diàleg amb la comunitat educativa, en una clara recentralització que recorda cada vegada més a les etapes del Nodo. Carmona ha lamentat que mentre es retallen professors i pressupost en educació, sobren diners per a la banca.

Pel que fa a l’afirmació del Ministre en relació a dotar de finançament la segregació sexista, Carmona ha recordat que convé que compleixi les sentències dictades que sostenen que és un fet inconstitucional. En al·lusions al Ministre, Carmona ha afirmat que “amb la crisi que hi ha qui té oportunitats, a la família Wert li va molt bé, la dona ha estat contractada com a tertuliana als “Desayunos de RTVE”.

Carmona ha atacat l’engany al que ens està sometent Bauzá i Aguiló en matèria econòmica i ha advertit que aquesta Comunitat està abocada a acudir al FLA (Fons de Liquiditat de les Autonomies). Si els mercats privats estan tancats, si el pressupost del 2013 minvarà –en paraules d’Aguiló un 15%-, si s’ha de complir amb la llei d’estabilitat de l’1,5%, si el Ministeri d’Hisenda minva el pressupost per aquesta comunitat i si la imposició a Balears és que redueixi en 80 milions el deute, l’equació és clara “els homes de negre ja guaiten per la Llotja i no perden detall en el Consolat de la Mar” i això passarà amb la paradoxa de no ingressar els 150 milions que podria ingressar la Comunitat si volgués cobrar l’impost de Patrimoni i Successions, cosa que no fa perquè té clar que això perjudica fonamentalment a les classes altes.

 

 

 

Share This