Carmona: “ Sr.Company, repassi hemeroteca i diari de sessions, EU no ha votat mai a favor del model d’incineració”  

 

La consellera Soler explicarà els avantatges del sistema als tour operadors

 

La decisió del Consell de Mallorca d’importar 100.000 tones anuals de residus (“combustible” li diuen ells) de l’estranger no convenç ningú. No només els ecologistes i l’oposició política sinó també els veïns i, fins i tot, alcaldes del PP (sotmesos a pressions per fer-los canviar d’opinió) s’oposen a aquest disbarat.

 

En la reunió d’ahir Catalina Soler no fou capaç de convèncer als dirigents de la poderosíssima Federació Hotelera de Mallorca de la bondat d’aquest sistema. Els hotelers, lògicament, estan preocupats pels efectes negatius que tendrà sobre el turisme el fet de convertir Mallorca en un centre receptor i incinerador de residus internacionals.

 

De totes maneres, és sorprenent la docilitat d’aquests grans i poderosos empresaris que, reconeixent l’impacte negatiu, d’aquesta mesura, sembla que es conformaren en fer una campanya conjunta “per a netejar la imatge de Mallorca”.

 

Deixant de banda que la millor imatge és la que s’aconsegueix mantenint-la neta i renunciant a la importació de fems, resulta paradoxal  l’actitud dels hotelers si la comparam amb la guerra oberta que declararen a l’ecotaxa, que era un projecte que transmetia la imatge contrària: la de una illa que conservava els paisatge i el medi ambient. Les afinitats polítiques tenen aquestes coses.

 

Catalina Soler vol callar les veus de protesta i qualifica les opinions contràries d’incendiàries, com si no tinguessin dret a expressar les seves crítiques a una decisió errònia que, si s’arriba a dur a terme, pot tenir efectes catastròfics per el futur de Mallorca.

 

Resulta sorprenent que la responsable principal de la incineració qualifiqui als altres d’incendiaris, però això no ens impedirà seguir exercint una oposició ferma i responsable per tractar d’atura aquest despropòsit.

 

Per Manel Carmona, la política del PP en la gestió del residus és tan desafortunada com la intervenció que va fer ahir al Parlament el Conseller Company, a la que va intentant escampar les responsabilitats sobre el model de tractament de residus que tenim a Mallorca a totes les forces polítiques, Carmona: “ Sr.Company, repassi hemeroteca i diari de sessions, EU no ha votat mai a favor del model d’incineració”  

Imatge en línia 2

Share This