Imatge en línia 1

Què passa a la Inspecció de Treball de Balears?


Segons una informació apareguda avui a Diario de Mallorca, sembla que a  la plantilla de la Inspecció de Treball de Balears hi ha un gran malestar en relació al tracte que reben per part de la responsable provincial, Emilia Fortes, que podria estar dirigint les tasques dels inspectors cap activitats de poca rellevància, deixant de banda el control de les grans empreses i els sectors en els que, previsiblement, es produeix més frau i vulneració de la legislació laboral.

 

Segons pareix, s’obliga als inspectors a centrar la seva activitat en sectors de poca rellevància a efectes laborals com són la prostitució i les petites activitats de reparacions i similars  dutes a terme per persones oficialment desocupades.

 

Al centrar-se en  realització d’aquestes actuacions, s’impedeix que es puguin dedicar al control del que passa a les grans empreses i, especialment, al sector turístic que és allà on, segons reiterades denúncies sindicals, es cometen més irregularitats com, per exemple, jornades excessives i realització d’hores extra no computades, manca de respecte del descans setmanal, presència de treballadors que no estan d’alta a la SS, contractació a temps parcial amb jornada completa, incompliment de la normativa sobre seguretat e higiene etc.

 

Davant d’aquesta situació, Esquerra Unida, mitjançant el grup parlamentari d’Izquierda Plural, preguntarà al govern central sobre els criteris d’actuació de la Inspecció de Treball a les Balears, així com sobre els resultats obtinguts per la tasca inspectora i sobre el malestar detectat entre la plantilla d’inspectors.

 

Share This