Imatge en línia 1

El govern central diu ara que no toca parlar de la millora del finançament autonòmic  

 

Mantindrà la seva reivindicació d’un millor finançament o, com sol fer sempre, acotarà el cap davant Rajoy i acceptarà que “ara no toca”?

 

Per una vegada que Bauzà estava disposat a actuar com toca (sigui per convenciment o per oportunisme)  i ha esta completament desautoritzat per María Dolores de Cospedal i per Mariano Rajoy. Bauzà ha convocat per avui l’oposició parlamentaria per tal de cercar un acord en relació al finançament de l’autonomia de Balears, que li donaria més força per a la  reunió de presidents autonòmics del 2 d’octubre amb Mariano Rajoy.

 

Sens dubte Bauzà s’havia cregut les afirmacions de la vicepresidenta Sáenz de Santamaria, avalades pel mateix Rajoy, de que estaven treballant per modificar el sistema de finançament aquesta legislatura. Ara s’ha vist que aquestes afirmacions no eren més que un intent desesperat de frenar l’ofensiva sobiranista de Catalunya, però no tenien cap contingut real, com s’ha encarregat de deixar ben clar la secretària general del PP (curiosa coordinació aquesta en que la secretaria del partit desmenteix la vicepresidenta del govern)

 

Es veu que la portaveu parlamentària del PP balear, Mabel Cabrer, no té línia directa amb les altes instàncies del partit, ja que ahir mateix afirmava que el govern central havia “obert la porta” per a la reforma d’un sistema de finançament que reconeixen que és poc transparent i perjudica les Illes Balears, però mentre Cabrer feia aquesta afirmació, Cospedal deixava ben clar que el govern Rajoy mantenia la porta ben tancada.

 

Què farà Bauzà davant aquesta situació? Mantendrà la seva reivindicació d’un millor finançament o, com sol fer sempre, acotarà el cap davant Rajoy i acceptarà que “ara no toca”?

 

Esquerra Unida entén que el finançament de la nostra autonomia és insuficient i s’ha de millorar per`, per que sigui creïble la posició de Bauzà, el primer que s’hauria d’haver fet és exigir el finançament que ja està acordat i les inversions que estaven compromeses. Res d’això ha fet Bauzà, la qual cosa ens fa tenir molt poca confiança en que en aquesta ocasió pugui tenir una postura digna en defensa dels interessos de la comunitat que governa.

 

Share This