Imatge en línia 1
Una política d’afavorir altres tipus d’inversions a portat a aquesta situació     

 

Segons informa la Federació d’Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública, Balears es situa en el segon lloc per la coa  pel que fa a l’atenció primària en la sanitat pública, en relació al temps d’espera per a la consulta. És impossible saber el punt en que ens trobam en relació a les consultes especialitzades i a la demora quirúrgica, degut a l’opacitat total per part del Govern en relació a les llistes d’espera.

 

No és sorprenent que la Comunitat que es troba en primer lloc d’aquest lamentable rànquing sigui la Valenciana, governada des de temps immemorial pel mateix partit que ha governat històricament a les Illes (amb dos curts parèntesis). Els successius governs del PP d’ambdós comunitats han apostat per altres tipus d’inversions, molt menys necessàries, abans que dotar dels mitjans personals i materials a la sanitat pública, que permetés donar una atenció sanitària de qualitat.

 

Si a la comunitat Valenciana s’han malbaratat quantitats ingents de recursos públics en obres faraòniques i innecessàries, com ara l’aeroport de Castelló o el circuit urbà de Fórmula I, a les Balears els governs Matas han deixat una lamentable herència d’obres sobredimensionades, producte de la corrupció i de la megalomania dels governants del PP, com són el Palma Arena, les autopistes o el metro inundables, que suposen un llast sobre les finances públiques. Aquesta és l’autèntica i lamentable herència rebuda i no la que diu Bauzà.

 

Si a tot això hi afegim una manca absoluta de sensibilitat dels nostres governants, que practiquen retallades indiscriminades, estan mancats d’un projecte concret (com ho demostra les decisions contradictòries en relació al tancament d’hospitals) i la manca de direcció política (amb la dimissió/cessament de l’anterior consellera) es pot comprendre com hem arribat a aquesta situació.

 

Esquerra Unida considera que el dret a rebre una atenció sanitària apropiada és bàsic i és un dels factors que més incideixen sobre la qualitat de vida dels ciutadans, per aquest motiu, s’ha de situar en el centre de les preocupacions dels governants, que han de posar les despeses en matèria sanitària per davant d’altres inversions menys necessàries.

Share This