Per EU l’autorització d’importar residus, aprovada ahir, és un autèntic frau

abocador_de_fems_2012La  majoria absoluta del PP al Parlament va permetre aprovar, de manera fraudulenta, la importació de residus per a ser incinerat a la planta de Son Reus. Decisions com aquesta són les que degraden la vida política i fan perdre la credibilitat en les institucions, ja que s’adopten d’esquena als ciutadans.

La importació de residus no està contemplada a l’actual Pla de Residus, ni a la legislació, tampoc formava part del programa electoral amb el que el PP va guanyar les eleccions. Per tant, es pot considerar una mesura il•legítima que, a més, compta amb el rebuig majoritari de la població de Mallorca, inclosos molts regidors del PP dels municipis més afectats.

Per altra part, la tramitació parlamentària ha estat completament fraudulenta, ja que s’ha utilitzat la via d’introduir una esmena a una llei que no tenia res a veure amb el tractament dels residus. D’aquesta manera, el PP s’ha estalviat el tràmit ordinari, el debat en profunditat i l’aportació d’estudis econòmics i jurídics. Tenen pressa per evitar un debat que saben que els perjudica i no tenen empatx en utilitzar qualsevol tipus de drecera que els permeti situar la societat davant fets consumats intentant, d’aquesta manera reduir la protesta ciutadana.

Quins interessos defensa el PP? Els de la majoria dels ciutadans és clar que no. En tot cas, defensen els interessos d’una empresa privada a la que, al seu moment, ja li varen fer un contracte molt avantatjós. És que, tal vegada li deuen algun favor a l’empresa TIRME?

Esquerra Unida exigeix la retirada d’aquesta proposta de la tramitació legislativa i l’obertura d’un debat serè sobre la problemàtica del tractament dels residus que pugui donar peu a un nou model més ecològic i sostenible, que generi consens social i eviti la crispació i la pèrdua d’imatge de la importació de residus. Al mateix temps, reclamam la revisió de la concessió a l’empresa TIRME, que es va fer amb unes condicions molt sospitoses.

Share This