EU dóna suport i anima a participar en la convocatòria promoguda pels sindicats i per la Cimera Social per aquest diumenge dia 7 d’octubre a les 12 hores. En el cas de Mallorca, la manifestació sortirà de la Plaça d’Espanya de Palma.

La convocatòria aplega dos objectius molt importants. Per una part coincideix amb la Jornada Mundial per un Treball Decent, que aquest any es centra en la problemàtica dels joves (més del 50% a l’atur a l’Estat espanyol), en les seves dificultats per accedir al mercat de treball i amb les condicions de precarietat i de manca de drets dels que aconsegueixen algun tipus d’ocupació. Per altra part, està la protesta contra el projecte de Pressuposts Generals de l’Estat elaborat per par del govern del PP.

Aquests pressupost (que en el cas de les Balears tenen el greuge afegit d’unes inversions molt per sota de la mitjana estatal) suposen un nou atac als drets dels treballadors i de les classes més populars, amb noves retallades que generaran més pobres i més atur, que no serveixen per encaminar la sortida de la crisi, sinó que aprofundeixen en la recessió econòmica. Uns pressupost que es dediquen principalment tapar els forats de la banca, màxims responsables de la situació actual i als interessos d’un deute generat de manera completament irresponsable, oblidant completament les necessitats social o la generació de llocs de feina (el mateix govern reconeix que l’atur seguirà augmentant de manera considerable).

Per la defensa dels drets socials, per la creació de llocs de feina decents per a tothom, contra les retallades. Tots a la manifestació del 7 d’octubre!

 

07_octubre_2012

Share This