La concentració convocada pel Lobby de Dones, entre d’altres, recordarà a Gisela, la darrera dona assassinada a Canyamel, la concentració serà a les 20:15h a la Plaça de les Tortugues

 

Novament la violència de gènere ha provocat la mort d’una dona a Mallorca. Aquesta xacra masclista que atempta contra els drets, la salut i la vida de les dones continua activa produint, en els casos més greus, la pèrdua de la vida de les dones que la pateixen.

 

És necessari redoblar els esforços per tal d’acabar amb aquesta plaga des de tots els àmbits: des dels valors socials que es transmeten des del sistema educatiu i els mitjans de comunicació de masses, a les organitzacions socials o les polítiques de les institucions, el canvi de mentalitat que faci que no sigui concebible el menyspreu a les dones és una tasca de tota la societat.

 

Però mentre no s’aconsegueixin aquests objectius, s’ha d’augmentar la protecció de les dones agredides o amenaçades, s’ha de millorar l’eficàcia dels cossos policials i dels jutjats de violència de gènere. També s’ha de millorar l’atenció de les dones que han patit aquesta violència.

 

Per a Esquerra Unida, també és important la conscienciació ciutadana, reprovant els comportaments masclistes i denunciant qualsevol agressió o maltractament del que es tengui coneixement. No és admissible cap tipus de tolerància amb els comportaments agressius contra les dones.

 

Esquerra Unida serà present a la convocatòria d’avui a les 20,15 hores a la plaça de les Tortugues de Palma, solidaritzant-se amb aquelles dones que pateixen violència, reclamant major protecció de les dones i la persecució de totes les actituds que discriminin o agredeixin les dones.

Share This