“Si vol fer un dinar d’acomiadament que el pagui de la seva butxaca”

 

En el Ple municipal de Santanyí d’aquest dilluns es va produir una situació certament esperpèntica. Li preguntaren al batle quin era el motiu de l’augment de més d’un 300% de la partida de protocol en els pressuposts de l’any que ve i, sense immutar-se, va declarar que quan ell, en juliol de 2013, abandoni la batlia vol fer un dinar de comiat per a polítics i funcionaris en actiu o retirats. Segurament pensa que és un amanera elegant d’acomiadar-se.

 

Des d’Esquerra Unida pensam que si vol acomiadar-se quedant “com un senyor”  ho té molt fàcil: pagant el dinar de la seva butxaca. Els pressuposts municipals no estan per aquests dinars fets a major glòria del batle que se’n va, sinó per atendre les necessitats dels ciutadans del seu municipi.

 

Aquesta administració de l’ajuntament com si es tractàs d’una finca privada és incompatible amb una correcta administració del recursos públics, i suposa un greuge per tots aquells ciutadans, que pateixen les conseqüències de la terrible crisi econòmica i de les retallades brutals que aplica el seu partit (el PP) sobre serveis bàsics essencials. En realitat, és una burla, una mostra del que no s’ha de fer en política i una malversació de cabdals públics.

 

Esquerra Unida exigeix que les despeses que pugui originar el voler “quedar bé” del batle no es paguin dels pressuposts municipals, creiem que la Intervenció de l’ajuntament hauria d’haver avisat de que els diners destinats a protocol només es poden referir a activitats públiques de l’ajuntament i mai a dinars privats del batle. Esperem que encara hi hagi una mica de seny i es retiri aquesta proposta realment ofensiva.

 

Per si no n’hi hagués prou amb el mal exemple donat pel batle Miquel Vidal, volem recordar que aquest senyor no només és batle de Santanyí sinó que, a més, és secretari general del PP balear. Per tant, d’alguna manera implica el conjunt del partit amb aquestes pràctiques tant reprovables.

Share This