Ahir era el dia  internacional per a l’ Eradicació de la Pobresa, amb aquest motiu, les ONG de Balears celebraren diverses activitats per a conscienciar la població i donar a conèixer la situació en que es troben molts conciutadans, les dades que varen aportar són esfereïdores:Una quarta part de la població de les Illes es troba en situació de pobresa.


pobreza-extremaAquesta dada ens hauria de fer reaccionar sobre el tipus de societat que estam construint, en la que una minoria de privilegiats fan ostentació de la seva riquesa, mentre que la gran majoria de la societat veu reduïda de manera continuada les seves expectatives vitals, fins arribar al segment, que augmenta contínuament, dels que es troben en situació de pobresa o de pobresa extrema.


No obstant això, els recursos per atendre les persones amb necessitats cada vegada són més reduïts i les associacions que, de manera altruista contribueixen a pal·liar les conseqüències de la situació de crisi viuen la manca de subvencions públiques que els dificulten molt les seves activitats, no manquen recursos per atendre els bancs en dificultats.


Les grans fortunes augment els seus ingressos a pesar de la crisi i sempre troben sistemes per evadir els impostos, els capitals abandonen el país a la recerca de paradisos fiscals i s’estableixen amnisties pels defraudadors, però les administracions ens apliquen sense compassió els plans de retallades, que redueix dràsticament els recursos públic destinats a lluitar contra la pobresa i l’exclusió social, en lloc de cercar mecanismes que permetin una major recaptació d’imposts dels sectors amb majors ingressos.


Esquerra Unida vol fer un reconeixement públic de totes aquelles persones ONG que treballen en l’atenció dels més necessitats, i anima la població a donar-los el seu suport. En aquest sentit, creiem que és necessària una participació molt àmplia en la convocatòria de la cadena humana, que es constituirà aquest dissabte a les 18 hores al barri de Son Gotleu de Palma, un barri especialment castigat per la pobresa i la marginació.

Share This