Coincidència plena que s’ha de contestar a les polítiques econòmiques del PP

Per Manel Carmona és clau contestar les retallades i apuntar que hi ha alternativa al model que ens vol imposar el PP de la mà de la Troika

Avui una delegació d’Esquerra Unida, encapçalada pel seu coordinador general, Manel Carmona, s’ha reunit amb les executives d’ UGT i CCOO. Hem compartit la necessitat de fer un front comú contra les mesures de política econòmica dels governs (estatal i autonòmic) que estan portant a una recessió sense precedents, que empobreixen a capes cada vegada més amples de la població de les Illes.


Així mateix hem coincidit en la necessitat de mantenir les conquestes socials que el PP està intentant anular. En aquest sentit, hem constatat que la reforma laboral, que s’anunciava com la panacea per a crear llocs de feina, només ha servit per eliminar drets dels treballadors, facilitar els acomiadaments i pèrdua generalitzada de llocs de feina. En relació a les retallades en educació sanitat i serveis socials, hem constatat que suposen una regressió a èpoques anteriors a la democràcia, perjudiquen greument a la majoria de la població, suposen una hipoteca sobre el nostre futur i obren la porta a la seva privatització, amb la conseqüència d’una societat molt més dual en la que una part de la població, la que tengui més recursos econòmics, tendrà un serveis de qualitat, i la resta només podrà accedir a uns serveis molt deteriorats.


Totes les parts hem valorat que, front a les retallades i a la pèrdua de llocs de feina i de qualitat de vida, és necessària una política de reactivació econòmica que acabi amb les polítiques d’austeritat que ens porten al suïcidi col·lectiu. Hem constat que la política fiscal del PP, a més de molt injusta, és ineficient ja que es carrega sobre el consum, agreujant la recessió. Compartim l’idea que els recursos han de sortir de les grans fortunes (que augmenten escandalosament els beneficis en aquesta època), del combat decidit del frau i el desviament de fons capa a paradisos fiscals i  d’una política impositiva progressista.


Per últim, la delegació d’EU de les Illes Balears a manifestat el seu total suport a la jornada europea de lluita convocada pels sindicats pel proper dia 14 de novembre. Una jornada que al nostre país i a altres del sud d’Europa en concretarà en una vaga general. EU estarà colze a colze amb els sindicats i els treballadors, per tal de contribuir a que la jornada de lluita del dia 14 sigui un gran èxit de participació. Creiem que a més dels assalariats haurien de participar en la protesta els autònoms, els petits empresaris, els professionals, els estudiants i la societat civil, ja que tots aquest sectors es veuen afectats per la nefasta política econòmica del PP. 

 

Share This