EM-EU de Maó denuncia que la intenció de castellanitzar el topònim de Maó és una cortina de fum sobre els vertaders problemes socials de la ciutat i la incapacitat (o la manca de voluntat) de l’Ajuntament de posar-hi solucions.

Esquerra de Menorca denuncia que la intenció de castellanitzar el topònim de Maó és una cortina de fum sobre els vertaders problemes econòmics socials i de la ciutat i la incapacitat (o la manca de voluntat) de l’Ajuntament de posar-hi solucions.
EM creu que els maonesos i les maoneses, i la població de la resta de Menorca, han assumit que el nom de la nostra ciutat és Maó. A més, els informes de la UIB, la única institució competent a les Illes Balears per decidir sobre la forma correcta dels topònims, i de l’IME així ho avalen. D’altra banda, la dreta més apocalíptica va vaticinar tota casta de desastres arran la normalització del topònim i res de tot açò ha passat. El fet de tornar treure el tema pretén crear conflicte on no n’hi ha i, en definitiva, ocultar una gestió pèssima de l’equip de govern i, especialment les retallades dels programes socials i les ajudes a les entitats que treballen en aquest camp.  El PP maonès oblida els qui ara mateix haurien de ser la màxima prioritat de la seva política i qui és mereixerien ser objecte d’un Ple extraordinari i urgent.
EM creu que el PP no ha fet la necessària passa endavant i no ha assumit que l’estat espanyol és un estat plurinacional i plurilingüe, on es parlen altres llengües que no són el castellà, i que es troben en una situació delicada pel que fa a la seva supervivència. En el cas del català, la seva presència destacada a les escoles mitjançant el decret de mínims, en els mitjans de televisió públics i a l’Administració, és clau perquè pugui mantenir el prestigi necessari perquè sigui una llengua útil, necessària i respectada per tothom. Els atacs a la llengua, a la seva unitat, fins i tot la Llei de Funció Pública, que en nom de la igualtat (sic) i de la llibertat (sic) ha situat la nostra llengua per davall del castellà, la única que s’ha de conèixer per treballar a l’administració de les Illes, no fan més que demostrar el menyspreu del PP vers la llengua pròpia de Menorca.
El PP incompleix amb la seva promesa electoral d’encetar un debat i convocar un referèndum, justament perquè té molta por de perdre’l. Com ja ha denunciat en ocasions anteriors, EM creu que l’objectiu del PP és acabar emprant només la forma castellana, perquè no creuen en la nostra llengua i els importa ben poc.
No hi ha dubte que el PP és incapaç d’assumir postulats bàsics de la democràcia i de la pluralitat lingüística i cultural de l’estat espanyol i que, a més, és incapaç de treballar per i per a la ciutadania i resoldre els problemes reals causats per  la mal anomenada crisi. El PP maonès ha demostrat una vegada més la seva manca de diàleg amb la resta de partits polítics i agents socials i per l’obsessió malaltissa per tot allò que té a veure amb la llengua pròpia de Menorca.
Share This