El PP ha de fer una regeneració completa i retornar allò que ha malversat

Les últimes investigacions en relació a la trama Gürtel a Balears revelen fins a quin punt la corrupció política de l’era Matas travessava tot el PP, que en sortia beneficiat amb un finançament il·legal per compte de les arques públiques.

El president Bauzà tractà d’obrir una nova època “jubilant” els dirigents anteriors i establint normes molt estrictes per als càrrecs públics de partit. La realitat ens demostra que aquestes normes només tenien un caràcter cosmètic dins una política d’imatge que li ha donat bons rèdits, però només ha implicat actuar davant els esdeveniments judicials.

No hi ha hagut cap revisió de la situació anterior ni cap regeneració del partit, no s’ha investigat internament la trama corrupta, no s’han exigit responsabilitats a cap dirigent que no estigués imputat, no s’han demanat disculpes i, el que és encara pitjor, no s’ha retornat cap quantitat procedent del saqueig sistemàtic de l’administració autonòmica en favor del partit o dels seus dirigents.

El PP de Balears té una llarga història de corrupció que no ha variat substancialment al llarg del, els seus presidents anteriors, Cañellas i Matas, han estat declarats culpables de diversos delictes, l’actual també pot acabar davant els tribunals per la incompatibilitat entre els seus negocis privats i el càrrec institucional. Quan l’escàndol ha estat massa important s’ha produït alguna dimissió (només les imprescindibles) i tot a seguit igual.

Des d’Esquerra Unida, volem recordar que en la contracta del túnel de Sóller va quedar acreditat el desviament de 50 milions de pessetes per al finançament del partit. Aquests milions mai no s’han tornat i una persona molt implicada en l’operació presideix ara el Consell de Mallorca. Només va dimitir el president Cañellas perquè feia nosa per la campanya electoral d’Aznar.

Els nous descobriments de la trama Gürtel demostra que diverses persones que no foren retirades per Bauzà també tenien un grau d’implicació important en el finançament irregular del PP. El Delegat del Govern, el Director Insular de Menorca, el batle d’Inca es troben implicats juntament amb altres responsables polítics que s’han situat en segona línia. La implicació podria arribar, fins i tot, al president del Parlament, mentre que la portaveu parlamentària, Mabel Cabrer, es troba “en capilla” per a la seva imputació per, almenys, elaborar factures falses.

Davant aquesta pestilent situació d’una corrupció que no cessa, Esquerra Unida exigeix la dimissió immediata del batle d’Inca que, necessàriament, a de seguir els passos de Rodríguez i Juaneda. La portaveu parlamentària també podria anar preparant l’escrit de renúncia ja que la seva imputació és imminent.

Pel que fa al president del Govern i del partit, Esquerra Unida li exigeix una regeneració en profunditat del PP i la neteja de les cloaques internes. Podria començar exigint la renúncia dels càrrecs públic que ja es troben imputats i seguir amb tota l’estructura de poder vinculada amb el finançament. Si no ho fa així, perdrà la poca credibilitat que li queda i mantindrà un partit podrit per una corrupció molt generalitzada.

Per últim, Esquerra Unida exigeix del PP l’assumpció plena de responsabilitats pel vergonyós comportament dels seus dirigents, la petició de disculpes a la ciutadania de les Illes i el retorn de tot allò que defraudaren a la Hisenda Pública de la Comunitat.

Share This