EU vol conèixer les implicacions de la Delegació del Govern de les Illes en relació a la trama de finançament il·legal del PP

El diputat al Congrés, de la Izquierda Plural, Joan Josep Nuet, ha anunciat avui dematí a Palma que demanaran la compareixença de la Vicepresidenta,  Soraya Saéz de Santamaría perquè expliqui les implicacions de la Delegació de Govern de les Illes amb la trama de finançament il·legal del PP a les Illes.

 

Manel Carmona, Coordinador d’EUIB ha instat al President Bauzá a col·laborar amb la justícia, a apartar immediatament els càrrecs públics implicats en els processos judicials que investiguen el finançament il·legal del PP, a demanar disculpes a la ciutadania Balear i a retornar allò que ha malversat.

 

La realitat de les darreres investigacions en relació al cas Mupi, branca de la Gurtel demostren que no hi ha hagut cap revisió de la situació anterior ni cap regeneració del partit, no s’ha investigat internament la trama corrupta, no s’han exigit responsabilitats a cap dirigent que no estigués imputat, no s’han demanat disculpes i, el que és encara pitjor, no s’ha retornat cap quantitat procedent del saqueig sistemàtic de l’administració autonòmica en favor del partit o dels seus dirigents.

El PP de Balears té una llarga història de corrupció que no ha variat substancialment al llarg del anys, els seus presidents anteriors, Cañellas i Matas, han estat declarats culpables de diversos delictes, l’actual també pot acabar davant els tribunals per la incompatibilitat entre els seus negocis privats i el càrrec institucional.

Des d’Esquerra Unida, volem recordar que en la contracta del túnel de Sóller va quedar acreditat el desviament de 50 milions de pessetes per al finançament del partit. Aquests milions mai no s’han tornat, i una persona molt implicada en l’operació presideix ara el Consell de Mallorca. Només va dimitir el president Cañellas perquè feia nosa per la campanya electoral d’Aznar.

Pel que fa al president del Govern i del partit, Esquerra Unida li exigeix una regeneració en profunditat del PP i la neteja de les cloaques internes. Podria començar exigint la renúncia dels càrrecs públics que ja es troben imputats (Rafel Torres) i seguir amb tota l’estructura de poder vinculada amb el finançament (Mabel Cabrer, Pere Rotger, etc) Si no ho fa així, perdrà la poca credibilitat que li queda i mantindrà un partit podrit per una corrupció molt generalitzada.

Per Carmona , tenir a José Maria Rodríguez, optant a la Presidència del PP a Palma, és esperpèntic i constitueix un insult a la ciutadania, la regeneració hauria de començar per suspendre de militància al que ha hagut de dimitir per voler dirigir les investigacions policials en el seu favor quan era Delegat de Govern i és un dels actors destacats en la investigació de la trama de finançament il·legal del PP.

Per últim, Esquerra Unida exigeix del PP l’assumpció plena de responsabilitats pel vergonyós comportament dels seus dirigents, la petició de disculpes a la ciutadania de les Illes i el retorn de tot allò que defraudaren a la Hisenda Pública de la Comunitat.

 

Share This