A pesar del Codi Ètic de Bauzà, res no ha canviat en el PP

logo_pp_balearesEn un sol dia s’han conegut dues actuacions il·legals de governats del PP en benefici propi o dels seus amics, al mateix temps que es produïen les esperpèntiques explicacions dels dos consellers implicats en els saraos de Cabrera.

El conseller Delgado quan era batle de Calvià va adjudicar la ràdio municipal a Antonia Pastrana, actual responsable de comunicació de l’ajuntament. Fins 14 contractes negociats i sense publicitat, per un import d’1.300.000 €, es feren amb aquesta persona de confiança de l’alcaldia. Tot i que els tribunals han declarat la nul·litat del contracte, aquí no passa res, ningú dimiteix ni es tornen els diners malversats. La malversació la demostra el fet que la nova contracta, feta per l’anterior beneficiària i actual càrrec de confiança, s’adjudica per la meitat del pressupost.

L’equip de govern del PP de l’ajuntament de Palma inicia els tràmits per a “legalitzar” l’edifici il·legal en el que el president Bauzà és propietari d’un edifici. La llicència d’aquest edifici també fa ser declarada il·legal per part dels tribunals per sobrepassar el volum previst en el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de sa Calatrava, però el PP de Palma, en comptes de restaurar la legalitat eliminat la planta construïda en excés, decideix una modificació puntualíssima (només afecta aquest edifici) del PERI per tal de fer-hi encaixar l’edificació il·legal, obrint un perillosíssim precedent per a que tots els infractors puguin demanar el mateix tracte. Les lleis del PP no es fan per a ordenar el futur si no per a regularitzar el que s’ha fet malament amb anterioritat. Es tracta de no crear més problemes a un president que ja té una farmàcia i altres negocis incompatibles.

El conseller de desprotecció del territori, Gabriel Company i el de les retallades educatives i la persecució de docents i estudiants, Rafael Bosch, se´n van d’excursió a Cabrera a càrrec dels pressupostos públics a menjar llagosta i practicar el busseig. També s’emporten al responsable d’una subvencionadíssima Fundació privada i altres personatges VIP.

Aquesta manera d’actuar, es complementa amb les lleis de desprotecció territorial impulsades pels consellers Company i Delgado, que promouen un urbanisme a mida dels interessos dels seus amics, legalitzant les coses il·legals o autoritzant la construcció en espais protegits. Fins i tot la modificació de la llei estatal de Costes ha tengut la intervenció de destacats dirigents del PP balear per tal d’afavorir de manera permanent l’ús privat del domini públic.

Res no ha canviat en el PP balears a pesar del pretensiós Codi Ètic de Bauzà, els membres del seu govern i ell mateix segueixen confonent els seus interessos particulars amb l’interès general, governen la Comunitat com si fos el seu “cortijo” i menyspreen  la legalitat i els interessos de la majoria social.

Cada dia es coneixen noves informacions de l’espoli sistemàtic que es va practicar a l’era Matas, del finançament il·legal del partit per part de les empreses que rebien els favors del Govern, de la dramàtica herència que va deixar aquell govern del PP, però també veiem que alts responsables del partit que segueixen en actiu estan implicats en la trama corrupta: el president del Parlament, el responsable popular de l’agrupació de Palma, la portaveu parlamentària, l’eurodiputada participaren en major o menor mesura en les contractacions irregulars, juntament a molts exconsellers.

A pesar de les operacions d’imatge, el PP balear manté la mateixa naturalesa històrica, apropiar-se del que és públic i treballar en favor d’interessos particulars molt concrets. El president Bauzà ni vol ni pot encapçalar la regeneració del partit, ja que ell mateix té pràctiques contràries a l’ètica política. Ja que aquest partit és incapaç de reformar-se, haurem de confiar en la pressió i la denúncia ciutadana i amb la feina de jutges i fiscals per acabar amb unes pràctiques polítiques absolutament repudiables.

Share This