Representants de la Comissió Executiva d’Esquerra de Menorca, encapçalada pel seu Coordinador Insular, Juanmi Gomila, s’han reunit aquest dimarts amb els secretaris Generals a Menorca d‘UGT, CC.OO i STEI per tal d’analitzar la greu situació actual en la que es troba el país, i Menorca en particular, desprès  de les continuades polítiques de  retallades que s’estan portant a terme en  relació als drets socials i laborals dels treballadors/es i les dades d’atur del mes d’octubre conegudes ahir.

En aquest anàlisi s’ha coincidit en que el que s’està realitzant és un atac en tota regla a l’estat del benestar que tants d’anys ha costat aconseguir, i s’ha reconegut la necessitat de compaginar la pedagogia per tal d’explicar a la ciutadania les vertaderes conseqüències que tenen i tindran aquestes polítiques, i de mobilització continua per tal de fer front a aquestes decisions. En aquest sentit la pròxima  ha de ser la participació massiva en les respectives mobilitzacions que es convoquin des dels distints sectors afectats (sanitat, educació, serveis socials, etc.) i, com no pot ser d’altra manera, en la convocatòria de vaga general del 14 de novembre.
Durant la reunió també s’ha aprofitat per part d’EM – EU, d’explicar les distintes actuacions que s’estan realitzant per part del grup parlamentari de la Izquierda Plural  al Congrés dels Diputats per defensar els drets que s’estan vulnerant darrerament, i les propostes alternatives que s’estan presentant per part dels diputats.
  

En relació a les dades d’atur del mes d’octubre, tot i que no ens sorprenen gens, les hem de qualificar de dramàtiques. Darrera cada persona aturada  tenim vertaders drames humans que afecten a famílies senceres. En el cas de Menorca, l’augment de quasi un 20 % en un mes respecte de setembre és una xifra escandalosa, independentment de la relació que pugui tenir amb el fi de la temporada turística. El que compte, en realitat, és l’increment interanual del 3.5 % que deixa més de 7.000 persones aturades, que en realitat són moltes més, atès que el càlcul estadístic no contempla com a aturats als mils de fixes discontinus que també han acabat el contracte a les Illes Balears durant el mes d’octubre. I el que encara falta per arribar pot ser molt pitjor quan acabi el novembre. Però darrera les fredes xifres s’ha de recordar que una quantitat important dels nous aturats que figuren en aquesta estadística no tindran accés a les prestacions per desocupació degut a que no han arribat a cotitzar el mínim necessari, i açò no farà més que accentuar les penúries que hauran de passar durant l’hivern.

Des d’Esquerra de Menorca fa temps que ja vam denunciar que aquest tipus de política suposaria un fracàs rotund i que no farien més que agreujar la situació socio-econòmica de l’Estat. La reforma laboral, els retalls pressupostaris brutals en sectors com la sanitat, l’educació, els serveis socials, l’amnistia fiscal, l’increment de l’iva, el retall de la inversió pública, etc., estan ofegant qualsevol possibilitat rellançar l’activitat econòmica. Cinc anys aguantant missatges dels grans poders econòmics internacionals i dels partits majoritaris a Espanya, en el sentit de prioritzar el compliment del dèficit i abandonar a les persones, i ara la única cosa que els preocupa d’aquestes xifres és que el creixement econòmic serà menor que el previst.
Açò és el que el Partit Popular ens està portant : misèria, pobresa i destrucció de l’estat del benestar. Ara més que mai les mobilitzacions ciutadanes, ja no són una necessitat, són una obligació de tots.
Share This