Per Esquerra Unida de les Illes Balears, el tràgic balanç de 38 morts durant la darrera setmana no és un dol exclusiu d’un poble específic. No són màrtirs d’una religió determinada.

concentracio_palestina_17_nov_2012

És una vergonya per a tota la Humanitat. És un acte que les Nacions Unides no poden limitar-se a condemnar. L’extermini programat d’un poble –com el que duen a terme els governs israelians des de fa 64 anys– ha de ser considerat, sense cap dubte, com un genocidi, tal com ve definit per la Convenció per a la Prevenció i la Sanció del Delicte de Genocidi, de 1948, i per l’Estatut de Roma de la Cort Penal Internacional, de 1998.

La vida de la població de la franja de Gaza és assimilable a un aterridor malson repetit dia rere dia. Mostra la innoble estratègia dels governs israelians per acabar amb un poble per esgotament.

Un milió i mig de persones, obligades a viure en un territori que no arriba a 360 km² (Mallorca en té deu vegades més!), sotmeses constantment, diariament, a les pitjors humiliacions, sota un setge imposat per un embargament il·legal. I ara, sota els atacs militars israelians.

El vil atac a la seu de Hamas és un acte que torna a demostrar, una vegada més, la impossibilitat de construir la pau i garantir el benestar per a tots els pobles de l’Orient mitjà en les actuals condicions. La construcció de la pau mai no es podrà aconseguir a través de la destrucció dels uns ni a través de l’afirmació de la superioritat militar dels altres.

Esquerra Unida vol recolzar l’esforç dels activistes de tot el Món que fan feina cada dia perquè fer reconèixer els drets humans a Palestina, com és el cas de la Flotilla de la Libertad, del International Solidarity Movement i de tota la gent que, a títol personal, arrisqua la pròpia vida cada dia en nom d’un compromís que és exemple per a tots els ciutadans del Món.

Esquerra Unida vol recordar les greus responsabilitats del Govern de l’Estat d’Israel en la violació constant dels drets humans més elementals en els territoris ocupats. Esquerra Unida dóna suport a la campanya BDS (Boicot, Desinversions, Sancions) que s’està duent a terme a nivell mundial, per fer que finalment l’Estat d’Israel compleixi el Dret Internacional, perquè respecti els tres acords de mínims plantejats a la campanya:

– que s’acabi l’ocupació i colonització de totes les terres àrabs i es desmantelli el Mur;

– que es reconeguin els drets fonamentals dels ciutadans àrab-palestins d’Israel, amb plena igualtat;

– que es respecti, protegeixi i promogui el dret dels refugiats palestins al retorn a les seves llars i propietats, tal com estipula la resolució 194 de les Nacions Unides.

No a l’Apartheid! No a l’ocupació!

Share This