Esquerra Unida de Manacor denúncia les grans estafes de la banca a un acte amb Facua i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

rodriguez_morell_i_estopa_21_nov_2012_a_sputnik

Ahir dimecres vespre, l’espai sociocultural Sputnik de Manacor es va omplir de ciutadans i ciutadanes preocupats i sensibilitzats davant les hipoteques, els desnonaments i les participacions preferents.

A la xerrada intervingueren Alfonso Rodríguez, president de Facua Balears;  Josep Maria Estopà de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (Pah) i Xavier Morell, coordinador d’Esquerra Unida de Manacor.

S’analitzà el recent decret llei improvisat pactat per PP i PSOE davant la gran pressió social i mediàtica pels desnonaments. Morell ho qualificà com “Totalment insuficient i immoral. És com usar una tireta per aturar una hemorràgia. Les propostes que des de fa temps presenta Esquerra Unida i que realment servirien als afectats són sistemàticament aturares per PP i PSOE”. Rodríguez, des de l’associació de consumidors en acció recordà que “les estafes de les preferents es van donar majoritàriament entre població jubilada i traint la confiança dipositada en directors d’entitats bancàries i caixes”. Davant la passivitat del govern Esquerra Unida ho ha denunciat davant la Comissió Europea, mitjançant el seu eurodiputat Willy Meyer. Estopà relatà alguns casos de desnonaments on es va fer palesa la profunda injustícia d’un govern sotmès als dictats dels poders financers i econòmics.

Acabada la xerrada,  es continuà amb un seguit de consultes personalitzades fins gairebé la mitja nit.

 

public_xerrada_hipoteques_preferens_sputnik_manacor_21_nov_2012

Share This