No és acceptable que el president utilitzi els serveis jurídics de la Comunitat en un tema de caràcter polític La jutgessa considera que la lliberta d’expressió empara les declaracions del secretari general de l’UGT , fetes en el marc d’un debat polític de molta intensitat, en confrontació a les mesures de retallades del practicades pel Govern Balear. El president s’ha mostrat molt sensible davant unes expressions certament fortes, però que no són més extremades que les que solen sortir de la boca dels dirigents del partit o del mateix president.

El Govern balear ha d’assumir que les seves mesures provoquen gran rebuig social, tant pel contingut com per la forma en que s’adopten (sempre com imposicions, al marge de qualsevol negociació) i que s’està estenent entre la ciutadania un grau de malestar i de crispació com no s’havia vist mai. El Govern s’haurà d’acostumar a conviure amb el conflicte social i amb la crítica, que no sempre s’expressarà de manera suau, no pot emmordassar la ciutadania ni és acceptable que criminalitzi la protesta i enviï els cossos policials contra els discrepants.

Esquerra Unida celebra l’absolució de Lorenzo Bravo pel que suposa de reconeixement de la llibertat d’expressió, al mateix temps que censura l’actitud del president, que no ha dubtat en posar els serveis jurídics de la Comunitat al seu servei particular per intervenir en un plet de caràcter polític en el que s’intentava silenciar l’oposició.

Share This