El gran anunci del president Bauzà, l’única promesa que va fer al debat de la Comunitat, s’està desinflant.

Si bé sembla que es manté la intenció de no tancar els hospitals Generals i Joan March, en contra de l’anunci irresponsables que es va fer el mes d’abril i que va suposar la dimissió de la consellera de salut, les condicions de la permanència d’aquests hospitals no estan gens clares.

El nou conseller de salut ha anunciat el que eufemísticament diu un “Pla d’Ordenació de Recursos Humans” que suposarà l’acomiadament i “redistribució” d’un gran nombre de treballadors d’aquest hospitals. Difícilment podrà dur a terme el govern una reducció important de les plantilles hospitalàries que ja es troben molt ajustades, sense que hi hagi una pèrdua important de la qualitat assistencial.

Per a Esquerra Unida, no n’hi ha prou amb la rectificació que suposa mantenir oberts els dos hospitals, també és necessari que el servei que es doni als pacients mantengui la qualitat. Tampoc seria admissible que el manteniment es produís mitjançant l’establiment de jornades laborals excessives.

Esquerra Unida considera que la renúncia al tancament dels dos hospital és un èxit de la mobilització popular dels treballadors dels centres i del conjunt de la ciutadania de Mallorca. Entenem que encara no és hora de “baixar la guàrdia” davant l’èxit obtingut i que s’ha d’estar vigilants per tal d’evitar un deteriorament de la qualitat assistencial. EU es compromet a fer un seguiment de les propostes del govern i anuncia que no restarà impassible davant decisions que puguin empitjorar la qualitat de l’atenció als pacients.

Share This