El desbarat deriva de la nova política de la Regidoria de Benestar Social que ha deixat de primar els criteris tècnics sobre els econòmics en els Plecs de Condicions dels contractes

00143_00132Durant l’anterior legislatura, el criteri d’EU en l’adjudicació de contractes sensibles des del punt de vista social era primar la solvència tècnica dels projectes sobre l’oferta econòmica. Això es feia des de la convicció que, en serveis socials, la professionalitat i el “know how” són essencials per obtenir els resultats desitjats : sacrificar la qualitat dels Serveis Socials a criteris economicistes és un pèssim negoci a llarg termini perquè enlloc de solventar problemes el que es fa es mantrenir-los i cronificar-los

Malauradament,  la política ha canviat a pitjor i el propi Batle es ventava a l’hora de presentar els pressuposts de l’estalvi que havia suposat la “nova política de contractació” a Benestar Social.

Una darrera mostra d’això ha estat la gestió del programa Alter, concurs guanyat en el seu dia per la Fundación Nazaret – de reconegudíssima experiència en l’àmbit del treball amb menors – que serà desplaçada per Lireba (Limpiezas y Reformas de Baleares SL), empresa lligada a Florentino Pérez amb nul,la experiència en el treball social  i que es presenta a  concursos on primen els criteris econòmics  amb ofertes molt a la baixa. Empresa, per cert, denunciada recentment davant fiscalia pel propi Govern Balear

Lògicament, organitzacions sense ànim de lucre i amb una forta vocació social no poden competir en el terreny econòmic amb aquests nous taurons del treball social

El programa Alter  és un programa d’integració social i educativa impulsat des del Govern Balear amb la col.laboració de l’Ajuntament i que fa feina amb menors amb un alt risc d’exclusió social i escolar. Es tracta, per tant,  d’usuaris que es troben a una cruïlla que, molt probablement, marcarà tota la seva vida i que requereixen una atenció altament especialitzada

Com va avançar fa 13 dies, EU lamenta que aquest servei pugui acabar en mans d’una empresa de neteja que contractarà personal nou mal pagat i poc motivat  en substitució dels magnífics professionals que han exercit fins ara aquesta funció; Eu exigeix novament al batle Mateu Isern i a la Sra Sandra Fernandez a ser conscients que no es poden aplicar els mateixos criteris contractuals per tractar persones que per arreglar clavegueres

Share This