BauzaencarroCasi dos hores de discurs no li bastaren al president Bauzà per a explicar la política del seu Govern en relació a les Pitiüses. En general, es va tractar d’un discurs buit de continguts al que li va faltar concreció, però l’absència de compromisos concrets en relació a les infraestructures sanitàries va ser aclaparador en el cas d’Eivissa.


Davant la gran mobilització ciutadana Bauzà es va veure obligat a anunciar que no es tancaria cap hospital a Mallorca, en contres del que havia dit anteriorment, però ni una sola paraula se li va escoltar en relació al nou hospital de Can Misses ni al centre de salut de Sant Josep. Les obres del nou Can Misses es troben pròximes a la paralització total i la conselleria no acaba de concretar les reformes que vol introduir-hi. Pel que fa al centre de salut de Sant Josep, acabat fa un any i mig, no es posa en funcionament per desacords amb la constructora. Lògicament, tampoc va parlar del servei de radioteràpia ni de la conversió de l’hospital vell en centre sociosanitari com reivindicaven quan estaven a l’oposició, però el seu conseller ja va dir que s’haurien d’esperar temps millors.


Davant la pèrdua de connectivitat aèria, simplement va dir que “seguiria treballant” però no va concretar res, en contra del que passa amb la línia aèria Maó-Madrid. Del transport terrestre, ni una paraula, tot i que a eliminat la subvenció que hi havia anteriorment. De fet, en aquest tema el Govern no és balear sinó exclusivament mallorquí.


De Formentera, que té l’únic consell amb majoria d’esquerres, es va limitar a alabar la figura de comissari polític que ha nomenat amb la denominació de Delegat del Govern. Ningú ha estat capaç encara de definir les funcions d’aquest personatge, però se li assigna un gran pressupost per fer oposició deslleial des de dins i des de fora del Consell. Mentre tant, el consell insular es troba completament ofegat per la manca de finançament per part del Govern.


En el que es va “lluir” especialment el president, és en la referència a la construcció de centres educatius a Eivissa. Va celebrar com un èxit el que no és més que un retard per mala gestió en l’execució dels projectes de centres escolars i va afirmar que “s’havia completat la reforma del col·legi de Santa Gertrudis”, quan l’ampliació d’aquest centre, segons el conseller d’Educació no començarà com molt prompte abans d’acabar el curs.

Share This