Manel Carmona ha felicitat als caps de la Coalició ICV-EUiA, Joan Josep Nuet i Joan Herrera per l’augment en vots i escons de l’esquerra alternativa a Catalunya.

 

Per Carmona, la pujada de la coalició a Catalunya consolida la pujada i el projecte d’IU arreu de l’Estat, “són uns resultats espectacularment bons”, es puja amb més de 100.000 vots i es consolida la presència parlamentària a les quatre províncies catalanes, i més si  es té present que es concorria a la cita electoral amb una força que se situa a l’espai de l’esquerra transformadora, la CUP.

 

En les primeres valoracions, Carmona ha destacat el fet que “qui ha practicat les polítiques austericides i antisocials ha estat retallat per la ciutadania catalana” .

 

Així mateix el Coordinador d’EUIB ha recalcat la doble derrota d’Artur Mas, derrota per les retallades i derrota per auto erigir-se en líder del procés d’autodeterminació “Messiànico- Independentista” i el resultat de les urnes el que diu és que Catalunya és avui molt més plural i que Artur ja no liderarà cap procés.

 

EU ha fet el seguiment de l’escrutini a la Seu de EU a Palma

 

Una de les altres dades destacades i molt positiva, és el fet que la ciutadania ha participat més que als anterior comicis, la participació ha augmentat un 11% i els vots en blanc s’han reduït a més de la meitat, el que demostra que la ciutadania entén que la política és imprescindible per solucionar els problemes.

Share This