EU Palma  lamenta que el Govern faci possible la urbanització de la darrera zona humida del territori municipal, condemnant a la destrucció un dels pocs recursos naturals que encara quedaven als afores de Ciutat.

Ses_FontanellesEsquerra Unida de Palma torna a afirmar que un centre comercial de 90.000 metres quadrats acabarà afavorint els interessos d’uns pocs, contribuirà a devastar ulteriorment la fràgil economía dels productes locals i comportarà un greu problema urbanístic i de trànsit a la zona.

Ara que l’Executiu d’en José Ramón Bauzá ha aixecat la suspensió de la llicència concedida durant el mandat de Catalina Cirer mitjançant un nou decret, queda encara més evident la incapacitat del actual equip de Govern per apostar per estrategies urbanístiques sostenibles i de qualitat.

L’Àrea de Ses Fontanelles representa una gran oportunitat per fomentar el turisme alternatiu, com el birdwatching i les campanyes d’estudi mediambientals internacionals. Ara que els terrenys passen de ser sòl rústic protegit a sòl urbanitzable, la proposta d’Esquerra Unida – en la mateixa línia d’altres organitzacions ciutadanes – de convertir aquests terrenys en un parc natural es veurà definitivament aniquilada,

Els més de 5.000 llocs de feina mencionats recentment per un suposat estudi del Departament d’Economia de la UIB – més enllà de dubtes més que a l’actual escenari internacional són més que legítims – es limitarien a ser “pan para hoy, hambre para mañana”, ja que no s’aposta per un model d’economia sostenible a llarg termini.

En Paraules de Sebastiano Rossi, membre de la direcció d’EU de Palma i especialista en urbanisme, iniciatives empresarials d’aquest tipus representen “una gravíssima amenaça per al medi ambient a escala global, constitueix un desastre econòmic en la línia de les polítiques que ens varen dur a la crisi i s’autoafirma com un acte de prepotència política descomunal”.

A la vista del fracàs d’altres centres comercials de la zona, com s’Arenal Park, EU de Palma es demana si és realment imprescindible la construcció d’una altra gran superfície a la Platja de Palma o si aquesta iniciativa serà realment rendible en terminis econòmics i socials. EU de Palma sosté que el PP ha donat l’esquena, una vegada més, al petit comerç i que és incapaç de fomentar l’economia real més enllà de les polítiques obsoletes i descontextualitzades d’especulació i de construcció.

Share This