Avui capvespre membres de la direcció d’Esquerra Unida de les Illes Balears, entre ells el coordinador interinsular, Manel Carmona, l’anterior director insular d’immigració, Manuel Cámara, el responsable de joves, Xavier Galán i el coordinador executiu de Palma, Sebastiano Rossi, s’han reunit amb Mohamed Mustafa Tleimidi, delegat del Front Polisari a les Illes Balears.

Junts, han analitzat els lligams històrics de la formació roig-i-verda amb la causa del poble sahrauí. Esquerra Unida ha mantingut des del primer dia un suport incondicional del seu dret d’autodeterminació d’un procés de descolonització mai acabat i de respecte als drets humans i la legalitat internacional. Han recordat que el rei del Marroc es nega a complir les resolucions de les Nacions Unides i pretén consolidar la seva annexió il·legal i que els diferents governs de l’Espanya no han tengut la voluntat de donar solució al problema.

Per Esquerra Unida és necessària una reacció contundent del govern espanyol i dels organismes internacionals per tal d’aturar aquesta onada repressiva, i per tal d’exigir al regne del Marroc el respecte a la legalitat internacional i els drets del poble sahrauí.

EU vol seguir reforçar el seu compromís. Així han acordat una visita als campaments de refugiats per conèixer la realitat de primera mà i enfortir els lligams ja existents. També, EU i Front Polisari, estan ja treballant en una conferència a Palma que contarà amb la presència de l’eurodiputat Willy Meyer, conegut activista de la causa del poble sahrauí.

 

Galan_Rossi_Carmona_Tleimidi_Camara

Esquerra Unida se reafirma en su compromiso con la causa del pueblo saharaui ante el delegado del Frente Polisario en las Islas Baleares

Esta tarde miembros de la dirección de Esquerra Unida de les Illes Balears, entre ellos el coordinador interinsular, Manel Carmona, el anterior director insular de inmigración, Manuel Cámara, el responsable de jóvenes, Xavier Galán y el coordinador ejecutivo de Palma, Sebastiano Rossi, se han reunido con Mohamed Mustafa Tleimidi, delegado del Frente Polisario en las Islas Baleares.

Juntos, han analizado los vínculos históricos de la formación rojiverde con la causa del pueblo saharaui. Esquerra Unida ha mantenido desde el primer día un apoyo incondicional de su derecho de autodeterminación de un proceso de descolonización nunca acabado y de respecto a los derechos humanos y a la legalidad internacional. Han recordado que el rey de Marruecos se niega a cumplir las resoluciones de las Naciones Unidas y pretende consolidar su anexión ilegal y que los diferentes gobiernos de España no han tenido la voluntad de dar solución al problema.

Para Esquerra Unida es necesaria una reacción contundente del gobierno español y de los organismos internacionales para parar esta oleada represiva, y para exigir al reino del Marruecos el respecto a la legalidad internacional y los derechos del pueblo saharaui.

EU quiere seguir reforzar su compromiso. Por ello han acordado una visita a los campamentos de refugiados para conocer la realidad de primera mano y fortalecer los vínculos ya existentes. También, EU y Frente Polisario, están ya trabajando en una conferencia en Palma que contará con la presencia del eurodiputado Willy Meyer, conocido activista de la causa del pueblo saharaui.

Share This