L’anunci realitzat pel Govern Balear de treure a concurs a partir de 2013 l’Oficina d’Atenció a l’immigrant suposa una altra  mostra de la sensibilitat que te el Partit Popular sobre els serveis socials, i una demostració ideològica més sobre el que entenen per serveis públics.

1403573-Immigrants_a_una_oficinaEfectivament, la deriva retalladora del PP i de desmantellament de l’Estat de Benestar no te límits. Als retalls brutals en educació i sanitat, dintre de l’àmbit estatal i balear, a Menorca, en només tres dies ens hem adonat del tancament de les oficines de l’BAVI a Ciutadella (amb l’acomiadament de dos treballadors), de la reducció de la plantilla del Parc de s’Albufera des Grau (amb l’acomiadament de dos tècnics), i ara de la intenció de fer desaparèixer el servei públic a les persones immigrants, de l’OFIM, amb més de 12 anys de serveis a Menorca.

Si ja és simptomàtica que la firma del conveni amb el Consell per a 2012 es realitzi el desembre, és a dir a 20 dies de la seva finalització, encara ho és més que el Conseller de la Presidència aprofiti la seva visita a Menorca per anunciar, davant la sorpresa de tothom, que a partir del mes que ve desapareix l’actual OFIM i que es traurà a concurs públic el servei. L’argumentari del PP és demolidor : “s’han d’optimitzar els escassos recursos públics”. I la solució, un cop més, és privatitzar un servei social bàsic, per a que les empreses privades, no ho oblidem, tenen com a objectiu lògic treure un benefici sobre la gestió d’un servei. De manera que, al igual que ja passa amb la sanitat i l’educació, els serveis bàsics de l’estat de benestar es posen a subhasta per a que les empreses privades puguin guanyar sobre ells.

La decisió del Govern Balear és denunciable, i exigim al President del  Consell Insular, Sr. Tadeo, i a la Consellera Aurora Herraiz, que no permetin que es desmantelli un servei que, amb la seva estructura actual, ha demostrat donar una molt bona qualitat d’atenció.

Quines són les prioritats del Consell Insular en matèria de Serveis Socials ? Quins serveis socials més, gestionats entre Govern i Consell, estan en perill de desaparèixer en els pròxims mesos ?

Pensen lluitar els responsables polítics del Consell per al manteniment dels serveis socials bàsics de Menorca, o acotaran el cap davant la destrucció de tot el que representa uns serveis socials públics i de qualitat per a la població ?

Hem de recordar que aquests tipus de serveis tenen, entre altres funcions, un caràcter preventiu de futurs conflictes, i que la gestió incomplerta del servei pot suposar la generació problemes que a bon segur, necessitaran després que se‘Is hi hagi de destinar més recursos.

I finalment, ens demanam que passaria amb el servei si passés a mans  privades i també que passaria amb els professionals que, fins ara, gestionen aquest servei?

Share This