EU dóna suport a la Jornada Estatal de lluita “Contra les retallades i la LOMCE, defensa l’educació pública” (13 desembre a cada centre educatiu) i anima la comunitat educativa de les Illes a participar-hi activament.

 

Davant el 2n avantprojecte de LOMCE presentat per Wert no cal més resposta, per a EU, que la conscienciació, la mobilització i la lluita per evitar, amb la contestació al carrer, que el PP faci efectiu el desmantellament del sistema educatiu públic i implanti una contrareforma neofranquista feta al marge de la comunitat educativa, regressiva, classista, excloent i segregadora, que atempta contra els dret a una educació de qualitat en condicions d’igualtat i que suposa retornar al sistema d’ensenyament franquista.

 

EU s’afegeix a la convocatòria estatal de sindicats i entitats contra les retallades i la LOMCE, que a les Illes té el lema d’Enllaça’t al teu centre o bé Encadena’t al teu centre, per tal que la comunitat educativa prengui consciència de què suposa la LOMCE i les retallades duites a terme tant per el govern central com per l’autonòmic.

 

Retallades que seran més profundes encara en els PGE del 2013, afegint una retallada del 14,4% i 50 milions menys per a beques. Volen debilitar la qualitat de l’educació pública i els drets dels seus professionals. Amb quasi 100.000 docents menys, amb més hores de classe i més estudiants per aula; menys beques i més taxes en etapes no obligatòries i en serveis essencials. En aquest context, el PP s’atreveix a proclamar cínicament com a primer objectiu d’aquesta reforma la “millora de la qualitat educativa”.

 

EU ja havia criticat el primer avantprojecte, i el 2n esdevé un gir encara més cap a la dreta, amb un caire integrista que cerca la confrontació.

 

EU rebutja la LOMCE pel seu accentuat punt de vista mercantilista; la concepció de l’educació com una carrera d’obstacles amb múltiples revàlides; el classisme i segregació, a través d’itineraris selectius i inicials; la debilitació de la participació democràtica de la comunitat educativa en els centres; la recentralització i control del currículum per part de l’Administració; i un atac ferotge al model d’immersió lingüística que tant ha ajudat a la cohesió social a la nostres Illes; per la introducció de la “gestió empresarial” als centres i el seu finançament segons resultats, ordenant-los per rànquings; pel foment del negoci educatiu i la “legalització” dels concerts amb centres que discriminen per raó de sexe i ara, a més a més, de llengua, concerts que volen perpetuar més enllà d’una legislatura (6 anys!); i per la reintroducció d’una religió catòlica feta a mida de la seva patronal, és a dir la Conferència Episcopal.   

 

 

Share This