EU exigeix explicacions convincents per part de la Delegació del Govern

 

guardia_civil_a_escola_11-12-12La denuncia feta pel sindicat STEI-i sobre la presència de membres de la Guàrdia Civil a centres escolars per, aparentment, interessar-se sobre la possibilitat de que el centre s’adherís a la convocatòria “Abraça i enllaça el teu centre, és molt greu. No hi ha cap raó que justifiqui aquesta presència, que sembla formar part de les mesures intimidatòries que practica el PP contra qualsevol acció de protesta. Les explicacions de la Delegada del Govern en el sentit de que els agents responia a la necessitat de garantir la seguretat viària no se sosté.

El PP practica retallades a l’educació, afavoreix descaradament l’ensenyament privat, retorna a continguts educatius propis d’altres èpoques, deteriora l’ensenyament públic, arracona la llengua catalana i tot això ho vol fer des de la imposició, evitant qualsevol manifestació pública de rebuig, qualsevol protesta per part de la comunitat educativa. Només així es pot entendre el seguit d’actituds repressives, l’aprovació de normes que tracten de silenciar les crítiques, les amenaces de sancions administratives, la limitació de la llibertat d’expressió. Els tics autoritaris del partit del govern es porta a utilitzar els cossos de seguretat de l’Estat com un instrument de repressió de la discrepància en comptes de ser una garantia de l’exercici de les llibertats públiques.

Esquerra Unida exigeix el cessament d’aquesta actitud repressiva i intimidatòria de la Delegació del Govern, de les pressions sobre els docents, els estudiants i les famílies, que reconegui i garanteixi la llibertat d’expressió, que permeti sense entrebancs la manifestació de la discrepància. Si no és capaç de fer això, que és la seva obligació legal, la Delegada del Govern hauria de presentar la seva dimissió

Share This