Casualment, l’empresa Vértice 360 que s’ha adjudicat el servei tècnic d’emissió està presidida des del passat 29 de novembre per Josep Piqué, exministre del PP.

Josep_Pique_IB3Primer el Govern del PP tancà Televisió de Mallorca, un mitjà de comunicació que oferia una programació de proximitat molt digna amb un pressupost molt ajustat. Llavors caigueren les delegacions d’Inca i Manacor d’IB3, afectant a la cobertura de la nombrosa informació que es genera a la part forana. La mateixa IB3 ha sofert un procés accelerat de pèrdua de pluralitat i d’independència dels seus professionals, fins arribar a la situació actual, molt semblant a la de l’època de Jaume Matas. El darrer capítol és la cessió de les seves emissions a Vértice 360 per dos milions d’euros.

El president de Vértice 360 és Josep Piqué, ex-ministre d’Indústria durant l’època del Govern Aznar. En una recent entrevista declarà que el seu objectiu és convertir-se en el “principal protagonista” del nou marc obert en el sector audiovisual nacional. Aquest nou marc que el PP defineix eufemísticament com d’externalització de televisions autonòmiques, no és res més que continuar el desmantellament de serveis públics per acabar en mans privades. Aquesta llei, que el grup parlamentari de l’Esquerra Plural ja esmenà en la seva totalitat, suposa una pèrdua de pluralitat en la informació i respon als interessos dels grans operadors audiovisuals, i no al conjunt de la ciutadania.

Els i les professionals també en són víctimes d’aquests processos de privatització, amb la pèrdua de més llocs de feines, ja bastant precaritzats de per sí, i amb un llarg historial de lluites que Esquerra Unida ha anat donant suport en tot moment. Ara mateix, una filial de Vértice 360, Videreport SA responsable de l’explotació tècnica, decorats i estilisme d’IB3, ha anunciat un ERO que suposarà l’eliminació de 18 llocs de treball.

Vértice 360 també va ser la companyia guanyadora a les televisions autonòmiques d’Aragó i Extremadura, ambdues governades pel PP.

Share This