La delegació de Balears contribueix a la reelecció per unanimitat de Cayo Lara com a coordinador federal d’Izquierda Unida a la X Assemblea

foto_claussura_Assemblea

Esquerra Unida valora molt positivament que per primera vegada en la història d’IU el Coordinador General hagi estat designant per aclamació del nou Consejo Político Federal, sense cap abstenció ni vot en contra. La llista encapçalada per Cayo Lara compta amb el suport de totes les sensibilitats, partits i Federacions territorials que integren el projecte Federal. La llista compta amb pesos pesats dels moviments socials, plataformes contra les retallades i sindicats, com el número dos de CCOO, portaveus de les Plataformes d’Afectats per les hipoteques, membres del Consell Nacional d’Attac, i un llarg etc.

EU és conscient del moment d’excepció en el que es troba la ciutadania arreu de l’Estat amb una situació on la dreta i el PP aplegada als poders financers estan desmantellant l’estat del benestar i està generant més sofriment que en tota l’etapa de la democràcia. Per aquest motiu, IU ha iniciat en la X Assemblea Federal un camí amb l’objectiu de disputar l’hegemonia a la dreta i construir una alternativa cultural, social, econòmica i de programa de govern a aquestes polítiques neoliberals. Aquest esperit és el que ha inspirat la unitat en la política al sí de l’organització.

Esquerra Unida enfronta el període més difícil de la tota l’etapa democràtica amb més il·lusió i ganes de lluitar que mai. Una Esquerra Unida més compromesa amb la defensa de l’estat de benestar, l’educació i sanitats públiques, els drets dels treballadors. Una Esquerra Unida més reivindicativa, més feminista, més cohesionada, més convergent amb les protestes i moviments socials, per construir una alternativa real i realista a l’actual desmantellament dels, encara insuficients, aconseguits durant tants anys de lluites.

EUIB tindrà sis membres en la nova direcció Federal d’IU, tres dels quals es van incorporar ahir a la llista unitària encapçalada per Cayo Lara: Eberhard Grosske, Manolo Cámara i Agueda Tur. A més del coordinador interinsular, Manel Carmona, tres més s’incorporaran elegits des de les assemblees insulars, comptant així amb representants de totes les illes.

La delegació d’EUIB, de 28 membres, també aportà a la X Assemblea Federal d’IU diverses esmenes i resolucions, entre elles la de defensa d’una sanitat pública, gratuïta i universal, la defensa del poble palestí o en contra de la dissolució d’òrgans de participació, com el Consell de la Joventut de Balears.

Share This