2012-12-20_20.34.28

Aquest any s’ha renunciat al cava tradicional i s’ha recollit una cistella solidària

Enguany, EU no ha celebrat el tradicional brindis de cap d’any. Hem considerat que la situació de crisi i la penúria econòmica que pateix bona part de la població no permet alegries d’aquest tipus. No obstant, no hem volgut renunciar a tenir una trobada amb la militància i amb periodistes abans de les festes de Nadal i cap d’any. S’ha tractat d’un encontre fraternal i solidari en que per part de la militància d’ EU s’ha aportat una cistella de queviures que es repartirà entre alguna de les famílies que pitjor ho estan passant en aquest moment.

El coordinador general d’EUIB, Manel Carmona, ha aprofitat per fer un breu anàlisi de la l’any que acaba, en el que ha constat l’agreujament de la crisi econòmica i la continuació dels atacs contra  l’Estat de Benestar per part de les administracions del PP al servei de la Troika i dels interessos de la gran banca. Tot això a portat  a una degradació de les condicions de vida de la majoria de la població. També ha constat el caràcter ideològic de les mesures aprovades pels dirigents polítics i la utilització de l’excusa de la crisi per a fer un conjunt de reformes de caràcter reaccionari, per a la destrucció del teixit públic i per a les privatitzacions.

No obstant això, el 2012 ha tengut de positiu la gran mobilització social i la lluita d’amplíssims sectors de la població en defensa dels dret socials i contra les retallades i les mesures antisocials del PP. Docents, estudiants, pares i mares; treballadors de la sanitat pública i usuaris; jutges fiscals, advocats i procuradors; treballadors dels diversos sectors en crisi han contestat de manera rotunda al carrer la involució política i social. La Plataforma d’Afectats per les Hipoteques a continuat amb la seva lluita exemplar que comença a donar els seus fruits. En totes aquestes lluites els membres d’EU hem participat colze a colze amb els sectors que es mobilitzen.

L’Any que acaba també ha vist com dia a dia augmenta el recolzament electoral i la implantació social d’EU-IU, tal com s’ha vist a les conteses electorals d’Astúries, Andalusia, Galícia i Catalunya. També la “X Asamblea Federal de Izquierda Unida”, celebrada en un ambient de gran unitat interna i de voluntat de continuar i augmentar la lluita social, ha suposat una fita important de cara a la constitució d’un gran bloc polític i social que pugui suposar una alternativa real a la situació actual.

Manel Carmona ha avançat que l’any que ve també serà molt difícil, les polítiques suïcides d’austeritat extrema portaran més atur i més misèria. És previsible que el PP aprofundeixi amb la seva política autoritària i de retallar les llibertats, però nosaltres ens trobam cada vegada en millors condicions, superades les crisis anteriors, per a ser un element molt viu de lluita, de mobilització i de plantejament de polítiques alternatives.

Manel Carmona també va encoratjar la militància a mantenir i augmentar l’esperit de rebel·lia de la nostra organització, a continuar amb les mobilitzacions, a estrènyer la col·laboració amb les organitzacions i moviments socials, a treballar per anar constituint també a les Illes Balears un Bloc Social Alternatiu que pugui fer front d’una manera eficaç a les polítiques reaccionàries del PP.

Share This