Esquerra_Unida_amb_el_tren_de_llevant

La renúncia a la línia Manacor-Artà i a reclamar finançament estatal deixa sense ús les noves unitats de trens

L’opció ideològica del PP a favor del vehicle privat i les autopistes arriba a límits grotescos. Han renunciat a reclamar el finançament estatal compromès de l’electrificació pendent entre les estacions d’Inca i Manacor i han renunciat al ramal de la comarca de Llevant, que uneix Manacor amb Artà, amb les obres ja començades. Amb això provoquen que les noves unitats de trens que estan arribant siguin allotjades a un magatzem on es deteriorant sense que se lis doni cap ús. En un moment de restriccions econòmiques extremes estan disposats a malbaratar 50 milions d’euros abans de continuar amb un projecte molt beneficiós, però que tenia el “defecte” de que estava aprovat per un govern progressista. Els prejudicis ideològics arriben fins aquest punt i els ciutadans en pateixen les conseqüències.

La seva aposta segueixen sent les carreteres i, en aquest sentit, reclamen de l’Estat l’aportació d’unes quantitats que s’haurien d’aportar en base a un Conveni que Jaume Matas va incomplir de manera flagrant. No obstant la vaporosa esmena aprovada al Senat no garanteix que arribi ni un sòl euro, però defineix les seves prioritats.

Esquerra Unida, qui va encetar les reivindicacions pel tren de llevant ja fa molts d’anys, recorda el suport ciutadà massiu a aquest mitjà de transport públic. Reclama que es dugui a terme el projecte ferroviari aprovat la passada legislatura i que s’exigeixi l’aportació del govern central que estava pactada. Al mateix temps, denuncia la irresponsabilitat i la ineptitud d’un govern que no sap què fer amb els trens que li estan arribant i que els deixa abandonats. És una ineptitud com la que permet seguir pagant per a la construcció d’un palau de congressos de Palma, quan les obres estan completament aturades i no hi ha cap projecte de futur que permeti preveure el seu acabament i l’entrada en funcionament.

Esquerra Unida seguirà adherint-se i donant suport a qualsevol iniciativa social per fer aquest vell anhel dels pobles de la comarca de Llevant, una realitat. Des d’EU pensam que l’aposta decidida pel tren com alternativa de transport col·lectiu i sostenible ha de prevaldre sobre el desenvolupament de noves infraestructures viàries que afavoreix el transport amb vehicles privats.

Share This