Els fets ja han estat denunciats davant la Guàrdia Civil, EU espera una investigació diligent que identifiqui els vàndals

El Memorial als republicans morts en defensa de la llibertat, erigit al cementiri de Montuïri l’any 1977 i reinaugurat aquest novembre passat, ha estat destruït avui vespre pels desconeguts habituals, en aquesta vila on el PP regna des de fa 30 anys.

La lliçó política que podem extreure d’aquest atemptat és clara: segueixen en peu els mateixos que, l’any 36, assassinaren els 18 montuïrers i els 4 campaners aquí recordats. Segueixen en peu els mateixos que durant tant d’anys han amagat els cossos de les víctimes, ens han obligat al silenci, a no pronunciar els noms dels nostres morts.

No ho aconseguiran, ans al contrari: cada atemptat feixista enforteix la nostra voluntat d’enfrontar-nos unitàriament contra aquesta gent.  Contra els qui defensen als matons del 36, i contra els qui, avui, atempten contra els drets de les classes populars, en sanitat, ensenyament, habitatge… No ho aconseguiran.

EU espera una investigació diligent que identifiqui els vàndals i una condemna exemplar, alhora que espera que el ple de Montuïri condemni enèrgicament l’atemptat i reconstrueixi el Memorial.

Share This