La seva detenció va ser per motius polítics, per intimidar i reprimir les protestes 


Alfonso Rodríguez, Alfon, fou detingut el 14 de novembre, a la sortida del seu domicili, en el barri madrileny de Vallecas quan es disposava a participar en els piquets informatius de la vaga general. Com és ben evident, la policia tenia instruccions de detenir-lo, ja que  l’estava esperant al carrer davant el seu domicili. La informació donada pel Ministeri de l’Interior intenta vincular-lo amb grups violents i li atribueix la propietat d’una bossa, que no té les seves empremtes digitals, on suposadament hi hauria material explosiu.


Aquest muntatge policial se sembla molt als que es practicaven en temps de la dictadura feixista. Alfon no és un terrorista, ni tan sols és membre de cap grup violent (que no existeixen a Vallecas), sinó membre dels Bukaneros, seguidors del Rayo Vallecano, famosos per les seves protestes polítiques al camp cap a  la delegada dels govern madrilenya, Cristina Cifuentes, i la situació de “desaparició” del seu marit vers la justícia.  És un jove treballador conscienciat que, com tants altres, volia protestar contra la política d’un govern que porta a la misèria i la desesperació a molts dels seus companys i conciutadans. Una actuació repressiva i il·legal va impedir que hi participàs. Alfon va ser segrestat per les forces de seguretat, conduit a comissaria i, en base a unes acusacions a les que no ha pogut tenir accés el seu advocat, ha estat empresonat.


La jutgessa del cas ordena la presó preventiva en base a una suposada “alarma social” que és un concepte que no existeix a la legislació i, posteriorment, manté la presó per un “risc de fuga” inexistent en un jove completament arrelat al seu barri. Però la seva situació de presó preventiva no és la normal, ja que pateix la tortura de l’aïllament del règim Fies-5 que li estan aplicant i que és el que s’aplica als grups terroristes o als presos violents i reincidents, coses aquestes que no tenen res a veure amb la trajectòria d’Alfon.


Resulta escandalós veure que,  mentre els causants de la crisi econòmica i de l’enfonsament d’empreses i bancs, continuen lliures, i en la major part dels casos, amb elevadíssimes retribucions,  els condemnats per robar de les arques públiques estan en llibertat i en canvi un jove treballador que únicament volia lluitar pels drets de tots, es troba en aquesta presó ignominiosa.


Per tot això, EU participarà juntament a moltes altres persones i organitzacions amb la concentració d’avui a les 19 hores a la Plaça Espanya de Palma per a reclamar l’alliberament immediat d’Alfon, l’esclariment de les circumstàncies de la seva detenció il·legal, el càstig als culpables d’aquest acte de repressió feixista  i el cessament de la persecució política de la discrepància.

Share This