ib3_parabolicaEl portaveu del Govern, Rafael Bosch, ha anunciat que el Govern aportaria 12,72 milions d’euros per a cobrir el dèficit de la radiotelevisió pública que s’ha desviat un 42% del pressupost que tenia assignat. Per a Esquerra Unida, aquesta decisió és completament inacceptable en un moment en que es generalitzen les retallades en els serveis que ha de prestar el Govern i que la manca de pagament dels deutes ofega les economies d’ajuntaments i consells, així com de les empreses que treballen per a la Comunitat Autònoma.


En aquest cas, el Govern no pot recórrer a l’habitual excusa de l’herència rebuda de l’època del govern progressista, ja que la radiotelevisió autonòmica és una creació de Jaume Matas feta sense cap consens social ni polític. L’exagerat desviament pressupostari també descobreix la fal·làcia de la suposada eficiència dels gestors del PP i demostra que l’exigència d’evitar el dèficit no se l’apliquen en aquest cas. S’ha de dir que el PP ha optat, aprofitant-se de la seva majoria absoluta, per col·locar a l’ens una direcció política i no professional encapçalada per un ex senador del partit.


A pesar d’haver gastat un 42% més del que tenien pressupostat, no han aconseguit mantenir un mínim de qualitat o de neutralitat informativa, tampoc ha esdevingut un instrument útil per a la defensa de la nostra illa. En realitat, el PP concep IB3 com un instrument de propaganda al servei dels seus interessos.


Al mateix temps que IB3 rep aquesta generosíssima ajuda del Govern, està eliminant professionals i redueix al mínim la presència de les illes menors en els informatius i la programació.


Per a EU la generació d’aquest voluminós dèficit exigeix la immediata destitució dels seus responsables i el nomenament d’un equip directiu professional i de consens.


Si té sentit mantenir una radiotelevisió publica de les Illes Balears ha de ser sota els criteris de rigor i austeritat, amb uns informatius neutrals i com a instrument de cohesió territorial i defensa de la llengua pròpia. En cap cas es pot permetre un instrument de propaganda partidista que es dediqui a malbaratar recursos propis.

Share This